Influencerii veniți pentru Info-Trip la Carei au fost primiți de primarul evazionist în Sala Festivă fără simboluri românești

• publicat la: 10 iunie 2022
Influencerii veniți pentru Info-Trip la Carei au fost primiți de primarul evazionist în Sala Festivă fără simboluri românești

 

Primarul evazionist Eugen Kovacs, care s-a mutat din oraș de  un an de zile, a avut azi o întâlnire cu influencerii aflaţi în info-tripul organizat în premieră la Carei, cu scopul redresării turismului local.

Nu a ratat nici de această dată ocazia de a întâmpina oaspeții în Sala Festivă FĂRĂ simboluri românești deși orașul Carei a fost un focar de cultură românească! Așa că influencerii veniți din alte părți de țară au fost serviți cu varianta istorică a primarului evazionist care a refuzat categoric amplasarea plăcii cu numele delegaților la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 pe clădirea de drept, cea unde a avut loc ședința de alegere a lor adică actualul sediu al Primăriei Carei. Și în anul 2022 românilor din Carei li se refuză dreptul la istorie locală, dreptul de a scoate în evidență una dintre numeroasele personalități culturale românești, marcante, în Sala Festivă a organizației guvernamentale care este Primăria Carei. Pentru conformitate, din conducerea orașului nu face parte niciun român.

Priviți ce frumos stau aliniați oaspeții în sala Festivă fără nicio personalitate românească ci doar maghiare. Oare chiar nu au aflat că au venit în România și că fiecare oraș românesc are istoria lui din care nu lipsesc personalități românești?

Delegații români din Carei la Marea Unire din 1918 și refuzul amplasării plăcii cu numele lor pe clădirea de drept

Avem personalități românești marcante în istoria locală dar primarul evazionist a ales pentru Sala Festivă doar maghiari.

Regretăm faptul că municipiul Carei menține în continuare tratamentul discriminatoriu pe criterii etnice atât  în domeniul culturii cât și al istoriei locale.

Cu siguranță că primarul nu le-a spus oaspeților că are reținere lunară de 30% pe venit pentru datoriile uriașe la bugetul de stat. Nici că ONG-ul UDMR al cărui președinte este nu aprobă amplasare de catarg cu drapel românesc pe domeniul public.

Oare au remarcat infuencerii faptul că au intrat într-o clădire a unei organizații guvernamentale pe care nu există plăci cu însemne naționale?!

Din păcate doar satul Căpleni din jurul Careiului este promovat de programul Info-Trip deși mai există sate limitrofe unde se găsesc muzee ale moților deosebit de bine întreținute. Și în satele românești s-ar fi putut organiza serviri de mese tradiționale sau o ședință de țesut la războiul încă funcțional din Marna.

Info-Trip la Carei pentru redresarea turismului local

Li s-a spus oare că la librăria orașului, din subordinea Primăriei Carei, nu se poate cumpăra cartea scriitoarei careience Otilia Marchiș, secretara literară a  lui Anatole France, decât varianta în limba maghiară?!

Invitații din cadrul INFO-TRIPULUI reprezintă nume sonore din domeniul turismului și al social media cu toții având în total, pe toate platformele online aproape 4 milioane de urmăritori (3.895.665 de urmăritori): solista Alexandra Ungureanu (peste 180 mii de urmăritori), reprezentanții blogurilor de turism Călător în bascheți (peste 988 mii de urmăritori), reprezentanții blogului de turism Wel.travel (peste 377 mii de urmăritori), fotograful de călătorii Raul Dumitru (peste 60 mii de urmăritori), fotograful de călătorie Visual.DDM (peste 7 mii de urmăritori), reprezentanta blogului de turism Romândra (12 mii urmăritori), reprezentanta blogului de turism Visător prin lume (peste 25 mii de urmăritori).

În mod normal, invitații Primăriei Carei ar trebui să acorde șanse egale și obiectivelor neagreate de susținătorii lor pentru că acele obiective există așa cum există comunități întregi de români din zona Carei tratați discriminator.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu