Info-Trip la Carei pentru redresarea turismului local
În perioada 9-12 iunie, respectiv 16-19 iunie 2022, orașul Carei vă găzdui un eveniment tip INFO-TRIP, destinat influencerilor din România și Ungaria. Info Trip-ul reprezintă a doua acțiune importantă inclusă în proiectele derulate anul acesta, la Carei, în scopul redresării turismului local.
Descrierea evenimentului
Infotripul presupune o vizită, la invitația echipei Visit Carei, din cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, prin care invitaților li se prezintă atracțiile orașului și ale zonei. Infotripurile sunt cele mai populare metode de a face cunoscută o destinație, prin oferirea participanților o experiență de vacanță, cât mai completă, ca aceștia să înțeleagă și să simtă cât mai autentic posibilitățile și avantajele unei destinații turistice, iar mai apoi să le promoveze.
Obiective
Infotripul Visit Carei reprezintă una dintre inițiativele offline și online, concepută cu scopul consolidării strategiei de promovare a orașului Carei. Obiectivul principal al acestuia este, pe de-o parte, promovarea programului ”ZileLaCarei”, cu scopul informării potențialilor turiști cu privire la beneficiile acestuia. Pe de altă parte, este o oportunitate considerabilă de a pune orașul pe harta turistică a României, prin promovarea pe platformele dedicate turismului.
Acest city-break special oferit invitaților va include vizitarea principalelor obiective turistice din oraș, dar și din zonă, cu focus spre Castelul Károlyi, Parcul Dendrologic, Ștrandul Termal, dar și a experiențelor culinare și a serviciilor turistice. Printre experientele de care vor avea parte invitații sunt cele de care pot beneficia și turiștii la Carei: o vizită și cină la castel, o ședință de echitație la manejul care datează din secolul al XVII-lea, program de relaxare la ștrandul Carei, vizită ghidată la Mănăstirea Franciscană Sf. Anton din Căpleni.
Evenimentul va începe vineri, 10 iunie 2022, la ora 10.00, cu vizitarea primului obiectiv turistic major, un simbol al Careiului: Monumentul Ostașului Român.
Invitații din cadrul INFO-TRIPULUI reprezintă nume sonore din domeniul turismului și al social media cu toții având în total, pe toate platformele online aproape 4 milioane de urmăritori (3.895.665 de urmăritori): solista Alexandra Ungureanu (peste 180 mii de urmăritori), reprezentanții blogurilor de turism Călător în bascheți (peste 988 mii de urmăritori), reprezentanții blogului de turism Wel.travel (peste 377 mii de urmăritori), fotograful de călătorii Raul Dumitru (peste 60 mii de urmăritori), fotograful de călătorie Visual.DDM (peste 7 mii de urmăritori), reprezentanta blogului de turism Romândra (12 mii urmăritori), reprezentanta blogului de turism Visător prin lume (peste 25 mii de urmăritori), respectiv creatorii de conținut/influencerii Dragoș Karin (peste 303 mii de urmăritori), Csecse Attila (peste un milion de urmăritori), Szabó Hédi (peste 333 mii de urmăritori), Buzás Andris (165 mii de urmăritori), Király Lina (peste 324 mii de urmăritori).
Din păcate doar satul Căpleni din jurul Careiului este promovat deși mai există sate limitrofe unde se găsesc muzee ale moților deosebit de bine întreținute. Și în satele românești s-ar fi putut organiza serviri de mese tradiționale sau o ședință de țesut la războiul încă funcțional din Marna.
Buletin de Carei