Informații istorice false în proiectul „ REAMENAJARE PARC ZONA MONUMENTULUI OSTAȘULUI ROMÂN ”

• publicat la: 17 iunie 2022
Informații istorice false în proiectul „ REAMENAJARE PARC ZONA MONUMENTULUI OSTAȘULUI ROMÂN ”

Aversiunea față de istoria locală reală atinge cote alarmante. Până și în proiectul ,,REAMENAJARE PARC ZONA MONUMENTULUI OSTAȘULUI ROMÂN ” sunt incluse date ERONATE în ce privește istoria noastră locală. Persoane care nu au nicio noțiune despre ce înseamnă ASTRA, introduc date false într-un proiect finanțat cu bani grei.  Nicio mențiune despre medicul Cornel Toader, despre istoricul român Francisc Pal, despre scriitoarea Otilia Marchiș, despre dascălii Aurel Coza, Gheorghe Pteancu sau episcopul Vasile Hosu.

Pe site-ul Primăriei Carei, la categoria Anunțuri, a fost postat un anunț pentru emiterea acordului de mediu privind proiectul ,,REAMENAJARE PARC ZONA MONUMENTULUI OSTAȘULUI ROMÂN ”

Toate bune  și frumoase doar că Primăria Carei nu a făcut public acest proiect iar la adresa oferită de APM Satu Mare nu se afla proiectul în cauză. Mulțumiri APM pentru reacția promptă și postarea link-ului. Găsiți mai jos proiectul integral. Găsiți și informațiile mizere despre istoria cosmetizată din care sunt eliminați românii.

Parc Carei _ memoriu mediu ETAPA 2

Lăsăm la  o parte faptul că periodic se reface parcul din jurul Monumentului Ostașului Român, de fiecare dată cu o căruță de bani, fapt ce  nu deranjează neiubitorii de români așa cum deranjează ridicarea steagului românesc la Carei.

Proiectul conține însă date istorice FALSE și incomplete! Nici din greșeală nu se specifică personalitățile române. Până și pe filele proiectului este scris greșit numele monumentului de for public care este ROMÂN și nu ROMAN!

Atragem atenția firmei proiectante că Transilvania de Nord nu a aparținut Ungariei decât în perioada 1940-1944, cea a ocupației hortyste așa că nu avea cum să revină Ungariei.

Privitor  la ASTRA, pentru corecta informare a ,,scriitorilor,, acestui proiect, în Carei, Despărțământul “ASTRA” ia ființă în data de 12 iulie 1923, avându-l ca președinte pe preotul canonic Gheorghe Mureșan, ca secretar pe Octavian Câmpianu, ca și casier pe Ludovic Vida, ca bibliotecar pe distinsul director-învățător Gheorghe Pteancu iar ca și controlor pe directorul de bancă Ariu Stupariu.

La data de 26 septembrie 2014, Despărțământul ASTRA Carei și-a reluat activitatea.

ASTRA,Despărţământul Carei şi-a reluat activitatea

Nici pomeneală de numele amintite  în proiect. Municipiul Carei nu este municipiul Satu Mare! Vă rugăm să faceți diferența.

Haiducii români, populația băștinașă la venirea familiei Coroi din Maramureș, nici nu sunt menționați deși au asigurat paza castelului și a familiei devenită Karolyi după trecerea la catolicism.

Cum se face că despre perioada persecuțiilor etnice din 1940-1944 nu se pomenește niciun cuvânt, nimic despre expulzarea românilor care nu acceptau renunțarea la identitatea lor? Și aceste episoade fac parte din istoria locală.

Cu astfel de informații eronate nu e de mirare că Primăria Carei se rușinează să facă public acest proiect.

Parc planesel anexat la certificat de urbanism

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu