La Satu Mare primarul folosește denumiri de străzi din perioada de ocupație hortystă când se adresează cititorilor maghiari

• publicat la: 23 iunie 2022
La Satu Mare primarul folosește denumiri de străzi din perioada de ocupație hortystă când se adresează cititorilor maghiari

Mai există unele persoane care trăiesc în trecut, care sunt nostalgice după perioada în care Nordul Transilvaniei era sub ocupație hortystă. Una dintre aceste persoane este primarul municipiului Satu Mare din moment ce folosește pe pagina sa denumiri ale străzilor din perioada 1941-1945.

La anunțul postat recent, privind lucrările de reparații pe anumite străzi din oraș, folosește la exprimarea în limba maghiară, denumiri din perioada de ocupație, de după Dictatul de la Viena, 1940-1945.

Strada Mihai Eminescu era denumită în acea perioadă de ocupație, Pazmany Peter. Și denumirile din exprimarea în limba maghiară datează din perioada hortystă.

Și pe plăcile oficiale de pe strada Alexandru Ioan Cuza, apare pe una dintre clădiri denumirea de Eotvos utcza dedesubt, denumire care apare în nomenclatorul stradal în perioada de neagră amintire.

Cam atât despre respectul reciproc, despre provocările constante privind  istoria locală, despre promovarea bunei conviețuiri.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu