Poliția informează

• publicat la: 23 iunie 2022
Poliția informează

Activități desfășurate de către polițiști, pe linie silvică

 

La data de 22 iunie a.c., polițiștii sătmăreni au efectuat activități pentru combaterea și prevenirea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, respectiv polițiștii negreșteni, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere, au acționat pe raza localității Negrești Oaș și localitățile limitrofe.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010, în valoare de 11 000 lei și au confiscat cantitatea totală de 9,4 mc de material lemnos.

Totodată, polițiștii negreșteni au identificat pe fondul forestier național de pe raza localității Negrești Oaș, un bărbat, de 48 de ani, din aceeași localitate, care a tăiat și sustras, fără drept, mai mulți arbori de esență fag.

Cantitatea de 3,44 mc de material lemnos sustrasă, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodia Ocolului Silvic Negrești-Oaș.

Totodată polițiștii au dispus ridicarea, în vederea confiscării a drujbei și a tractorului, folosite la tăierea, respectiv sustragerea materialului lemnos.

Verificările în cauză continuă față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt, identificate de către polițiștii careieni

 

La data de 21 iunie a.c., polițiștii careieni au fost sesizați de către un tânăr de 21 de ani, din Carei, cu privire la faptul că la aceeași dată, persoane necunoscute i-ar fi sustras bicicleta.

În urma verificărilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat, de 22 de ani, din Carei.

La data de 22 iunie a.c., polițiștii careieni au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute ar fi sustras bicicleta, aparținând unui minor, de 16 ani, din Carei.

Ca urmare a cercetărilot efectuate de către polițiști, persoana bănuită de comiterea infracțiunii a fost identificată, fiind vorba de un bărbat, de 40 de ani, din Carei.

Verificările în ambele cauze continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt. 

Acțiune a polițiștilor cu reprezentanții R.A.R.

 

Polițiștii sătmăreni, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat ieri, 22 iunie a.c., pe DN19 A, pe raza localității Ardud, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a autoturismelor din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3 335 lei.

Totodată, au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare, 3 pentru emisie de noxe peste limita legală admisă și 2 pentru anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni 

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat, ieri, 22 iunie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat aproximativ 100 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat aproximativ 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20 000 de lei.

Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Lasati un comentariu