Prima ediție a INFO-Trip-ului organizat de Primăria Carei a ajuns la final. Puține obiective românești promovate

• publicat la: 21 iunie 2022
Prima ediție a INFO-Trip-ului organizat de Primăria Carei a ajuns la final. Puține obiective românești promovate

Influenceri și creatori de conținut de top din România și Ungaria au petrecut În perioada 9-12 iunie, respectiv 16-19 iunie 2022, câte un weekend la Carei și au descoperit experiențe și locuri de vis în „orașul-castel”.

City-break-ul special oferit invitaților a inclus vizitarea principalelor obiective turistice din oraș, dar și din zonă, cu focus spre Castelul Károlyi, Parcul Dendrologic, Monumentul Ostașului Român, Ștrandul Termal, dar și a experiențelor culinare și a serviciilor turistice. Printre experiențele de care s-au bucurat invitații sunt cele de care pot beneficia și turiștii la Carei: o vizită și cină la castel, o ședință de echitație la manejul care datează din secolul al XVII-lea, program de relaxare la ștrandul Carei, vizită ghidată la Mănastirea Franciscană Sf. Anton din Căpleni, precum și descoperirea „la pas” a principalelor obiective turistice și monumente istorice din oraș.

Info-trip-ul Visit Carei a constituit una dintre inițiativele offline și online, concepută cu scopul consolidării strategiei de promovare a orașului Carei. Obiectivul principal al acestuia l-a reprezentat, pe de-o parte, promovarea programului ”ZileLaCarei”, cu scopul informării potențialilor turiști cu privire la beneficiile acestuia. Pe de altă parte, a fost o oportunitate considerabilă de a pune orașul pe harta turistică a României, prin promovarea pe platformele dedicate turismului.

Prin prezența influencerilor în oraș, precum și prin intermediul postărilor intense pe rețelele de socializare a crescut considerabil vizibilitatea destinației turistice Carei, aspect care a adus un beneficiu în plus de imagine pentru oraș și obiectivele de interes turistic din zonă.

Info-trip-ul a fost o bucurie atât pentru oaspeții prezenți în oraș, cât și pentru localnici, întrucât mulți dintre aceștia, în special adolescenți, au avut ocazia să se fotografieze cu idolii lor de pe rețelele de socializare, lucru care a provocat multă emoție în rândul fanilor.

Reamintim numele invitaților prezenți la Carei: solista Alexandra Ungureanu (peste 180 mii de urmăritori), reprezentanții blogurilor de turism Călător în bascheți (peste 988 mii de urmăritori), reprezentanții blogului de turism Wel.travel (peste 377 mii de urmăritori), fotograful de călătorii Raul Dumitru (peste 60 mii de urmăritori), fotograful de călătorie Visual.DDM (peste 7 mii de urmăritori), reprezentanta blogului de turism Romândra (12 mii urmăritori), reprezentanta blogului de turism Visător prin lume (peste 25 mii de urmăritori), respectiv creatorii de conținut/influencerii Dragoș Karin (peste 303 mii de urmăritori), Csecse Attila (peste un milion de urmăritori), Szabó Hédi (peste 333 mii de urmăritori), Ana Buczo (peste 7 mii de urmăritori), Buzás Andris (165 mii de urmăritori), Király Lina (peste 324 mii de urmăritori). Numărul total de urmăritori pe toate platformele de social media atinge aproape 4 milioane de urmăritori (3.895.665 de urmăritori).

Evenimentul a fost organizat de echipa Visit Carei, din cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei.

Info Trip-ul a reprezentat a doua acțiune importantă inclusă în proiectele derulate anul acesta, la Carei, în scopul redresării turismului local, urmând ca în perioada următoare să fie inițiate alte acțiuni importante cu scopul atragerii unui număr și mai mare de turiști.

Echipa Visit Carei aduce mulțumiri tuturor celor care și-au adus contribuția pentru ca acest eveniment să fie unul de succes, partenerilor principali: Hotel L‘art și Ștrand Termal Carei, partenerilor: Times Coffee, Restaurant Bizarre Foods, Pizzeria Grande, Restaurant Hanul Retro, Asociația Equus, Vinăria Cristian Jugrestan, Vinăria Cristian Ungureanu, Producătorul de vinuri Cenaloșvada, Schwäbische Spezialitäten, Iepure Anca, Florăria Pap Zsolt.

Colaborator: Hotel Central

Mulțumim, de asemenea, influencerilor și creatorilor de conținut media pentru că au ales să petreacă timp de calitate și să descopere Careiul, orașul-castel prin intermediul info-trip-ului organizat în premieră la Carei, se arată în comunicatul organizatorilor.

Primăria Carei a investit  din bugetul local sume importante pentru promovare a orașului Carei și a apelat la aducerea acestor influenceri doar că obiectivele care li s-au oferit a fi vizitate au predominat cele neromânești. Niciunul din invitații din România nu și-a pus  problema lipsei acestor obiective din lista oferită. Primăria Carei a sponsorizat cina la Castel și e foarte bine dar nu s-a dorit a se organiza o cină tradițională românească din moment ce existăm și noi pe aici, că doar după trecerea la catolicism a nobililor maramureșeni veniți la Carei și construirea castelului, paza obiectivului și cea personală a fost asigurată de haiducii români băștinași. Până și primirea lor a avut loc la Primăria Carei, în Sala Festivă fără personalități românești, doar maghiare.

De fapt nu este pentru prima dată când istoria locală este refuzată de conducerea orașului. Nici măcar plăcile cu numele delegaților la Marea Unire din 1 decembrie 1918 nu au fost admise a se amplasa pe locul lor de drept.

De unde atâta ură și înverșunare împotriva istoriei românilor careieni?

În timp ce influencerii au fost plimbați pe la mormintele maghiare de la Căpleni, cele ale  personalităților românești Georghe Marchiș și Romulus Marchiș au fost distruse în speranța că se vor șterge din istorie numele lor.

Nici în mormânt nu au liniște la Carei dascălii români. Au dispărut mormintele protopopilor George și Romulus MARCHIȘ

Din librăria orașului, din subordinea Primăriei Carei, lipsește cu desăvârșire  volumul semnat de careianca Otilia Marchiș, secretara literară a lui Anatole France.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu