Rușine conducerii UAT Carei pentru desconsiderarea sărbătorii creștinilor români!

• publicat la: 12 iunie 2022
Rușine conducerii UAT Carei pentru desconsiderarea sărbătorii creștinilor români!

Respectul pentru comunitate e floare rară la Primăria Carei!

Ieri seară s-a încheiat raliul Rally Raid ce avea ,,cartierul general,, amplasat la Carei. Deși premierea s-a terminat relativ repede, la ora 21,00, nimeni nu s-a mobilizat ca măcar în duminica Rusaliilor la creștinii români să fie eliberată artera principală de circulație care este strada 1 Decembrie 1918. Așa că azi dimineață, creștinii români ce au dorit să participe la Sfânta Liturghie au avut de făcut slalom pe străzile orașului.

La ieșirea de la biserică am pus  o întrebare agentului ce ne-a făcut semn că nu avem voie să folosim strada 1 Decembrie și ne-a arătat bariera postată la intrare: De ce ați ținut închisă strada 1 Decembrie 1918 și în duminica Rusaliilor creștinilor români? Mai mulți conducători auto au protestat vehement și ei așa că agentul de la Poliția Locală a îndepărtat imediat bariera. Deci adoptarea unei atitudini ferme este soluția la bătaia de joc practicată de conducerea orașului la adresa românilor din Carei.

Situația prezentată vine la scurt timp după ce  în sedința CL din 7 iunie 2022 s-au alocat bani doar pentru bisericile maghiare din oraș nu și pentru cele 6 biserici românești. Acestea vor primi, evident, ultimele tranșe. Egalitate și respect reciproc nu există nici în anul 2022 la Primăria Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu