Un careian face parte din echipa de argint a Universității Politehnice Timișoara la concursul Hard & Soft 2022

• publicat la: 9 iunie 2022
Un careian face parte din echipa de argint a Universității Politehnice Timișoara la concursul Hard & Soft 2022

Elisei Ilieș din Carei face parte din echipa de studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara  care a câștigat în acest an locul al doilea la tradiționalul concurs internațional studențesc Hard & Soft 2022, competiție ajunsă la cea de-a XXVII-a ediție, organizată anul acesta de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat în perioada 23 – 28 mai 2022, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT, aflat la cea de-a XXVII-a ediţie. Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenți au rezolvat sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită necesită cunoștințe avansate din domeniile Știința calculatoarelor, Inginerie electronică și Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul Profesorului John MILNER, de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului, poziție pe care a ocupat-o la primele 9 ediții. Începând cu anul 2003, coordonarea activității de jurizare, pentru 17 ediții, a fost asigurată de Profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

Universitatea Politehnica Timișoara a participat cu două echipe de studenți, una de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și una de la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Tema concursului a fost construirea unei drone care sa citeasca coduri QR cu un microcontroller ESP32 si sa navigheze autonom intr-un perimetru delimitat de 4 module DWM 1001, componentele necesare fiind asigurate de organizator.

Echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale s-a clasat pe locul al doilea, în timp ce echipa Facultății de Automatică și Calculatoare a ocupat locul opt.

Echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul UPT a fost formată din studenții Elisei Ștefan Ilieș, Bogdan Radu Preda, Vasile Boroica și Paul Samuel Schuldesz, îndrumați de cadrele didactice Septimiu Mischie și Radu Ricman. Elisei Ilieș este absolvent al Liceului Teoretic Carei și a reprezentat județul Satu Mare la  faza naţională a Olimpiadei de Fizică.

 

 

Lasati un comentariu