Acțiune a Poliției Rutiere pentru prevenirea consumului de droguri și alcool

• publicat la: 3 iulie 2022
Acțiune a Poliției Rutiere pentru prevenirea consumului de droguri și alcool

În cursul nopții de 2 spre 3 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au organizat o acțiune pentru prevenirea producerii de accidente rutiere și depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care se deplasează sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au efectuat testări pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Astfel, au fost identificați 4 conducători auto, care se aflau sub influența băuturilor alcoolice,  testarea cu aparatul alcooltest relevând valori cuprinse între 0,06 și 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au reținut permisele de conducere ale persoanelor în cauză.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5 220 lei, conform OUG 195/2002 privind circulate a pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, polițiștii au întocmit două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat, de 33 de ani, a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, deși avea o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un conducător auto, de 38 de ani, din Satu Mare a fost identificat, la volanul autoturismului, după ce a consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest, a relevat valoarea de 0,52 mg/ alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto  au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Lasati un comentariu