Ajutorul financiar de 700 de lei nu este supus executării silite prin poprire

• publicat la: 18 iulie 2022
Ajutorul financiar de 700 de lei nu este supus executării silite prin poprire

Casa Județeană de Pensii atenționează unitățile bancare că, în conformitate cu OUG 74/2022, articolul 8 alin.1,  ajutorul financiar în cuantum de 700 de lei  acordat în luna iulie a anului 2022,  nu este supus executării silite prin poprire. Ca urmare, instituția noastră nu eliberează adeverințe în acest sens, sumele fiind vizibile pe extrasele de cont și în bazele de date ale unităților bancare.

Reamintim că, acest ajutor financiar a fost acordat pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare cumulate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei( pensie+venituri din contracte de muncă+ venituri legi speciale). Menționăm că, la acordarea  ajutorului financiar, respectiv la cumulul veniturilor, nu s-au luat în calcul indemnizațiile de persoană cu handicap.

Precizăm de asemenea că, persoanele care au locul de ședere sau reședința obișnuită în străinătate nu beneficiază de ajutorul financiar conform aceleiași ordonanțe.  

Lasati un comentariu