Cauciucuri uzate din Germania oprite la vama Petea. Nu suntem groapa de gunoi a Europei

• publicat la: 23 iulie 2022
Cauciucuri uzate din Germania oprite la vama Petea. Nu suntem groapa de gunoi a Europei

Un nou transport de deșeuri a fost oprit la un punct vamal românesc. Ne confruntăm cu o avalanșă de transporturi de deșeuri din țările occidentale spre România de parcă aici ar fi o groapă de gunoi.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu deșeuri, constând în anvelope uzate.

În dimineața zilei de 22 iulie a.c., în jurul orei 06.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni români, în vârstă de 34, respectiv 52 de ani, conducând 2 automarfare înmatriculate în România.

Cei doi șoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Germania cu destinația județul Bihor.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Lasati un comentariu