Ceva este etern: Transilvania pământ românesc! Mesajul românilor pentru oficialii de la Budapesta

• publicat la: 23 iulie 2022
Ceva este etern: Transilvania pământ românesc! Mesajul românilor pentru oficialii de la Budapesta

România are cele mai frumoase peisaje din lume, fapt remarcat și apreciat și de oficialii de la Budapesta care vin frecvent în vizite în țara noastră. Și fundațiile și asociațiile din Ungaria apreciază mai mult locațiile din România din moment ce aici organizează cu predilecție tot felul de activități, fapt ce demonstrează că suntem deasupra altori țări la posibilități de găzduire de evenimente.

Un astfel de eveniment se desfășoară în acest final de săptămână, la băile Tușnad, în organizarea Fundaţiei Pro Minoritate din Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din România, în parteneriat cu Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania şi cu mai multe instituţii şi asociaţii, majoritatea din Ungaria, dar şi din România.

A participat chiar și premierul Ungariei, Viktor Orban, care a crezut că aici scapă de opoziția din Budapesta care l-a admonestat constant în ultimele zile.

Peisajele mirifice românești și primirea civilizată de care a avut parte premierul maghiar nu au reușit să îl echilibreze prea mult așa că a făcut din nou referiri voalate la perioade istorice de tristă amintire.

Românii au fost cei care l-au adus cu picioarele pe pământ, în lipsa oricărei reacții a guvernului de la București, guvern format din politicieni total indiferenți la comportamentul străinilor în țara noastră, la siguranța națională. Buna credință a premierului maghiar  aflat în vizită în România și cu servicii de pază asigurate de SPP-ul românesc nu s-a concretizat prin afișarea unui drapel românesc lângă cele maghiare, așa cum ar fi fost decent.

,,Am multe de spus si văd că va fi tare cald….dar și oaia își poartă blana vara..acum 3 ani ne-am întâlnit ultima dată aici ..acum din nou ne întâlnim…liberi…cu prietenii…putem sta la terasă si să ne bem șprițul …important e ca șpritul să fie rece…și acela în proporție de 2/3 si 1/3.. de aici se  vede că e ceva etern…De la ultima întâlnire a noastră, lumea s-a schimbat, s-a întors…ni se deschide un alt orizont…nesiguranța si războiul vor fi atributele acestui deceniu…,, a afirmat premierul maghiar în primele 3 minute ale discursului său de la băile Tușnad.

În momentul în care câțiva români, printre care Mihai Tîrnoveanu și Mihai Bechiu,  au afișat un baner pe care scria ,,CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC,, premierul maghiar a afirmat: „Politicos, precum poliția din Budapesta cu drogații de pe pod”, făcând referire la protestele ce au avut loc în capitala Ungariei săptămâna aceasta.

Românii au fost atacați și blamați de maghiarii din jur, fapt ce demonstrează că fanii premierului nu sunt  obișnuiți cu libertatea de exprimare ce vine din partea conaționalilor lor. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a proteja românii ce au ținut în mâinile lor banerul pe care scria: ,,CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC,,.

De când  și până când este interzisă afișarea unui baner care atestă că Transilvania este pământ românesc?

Incidentul s-a petrecut pe un teritoriu românesc, aflat între granițele României. Câți politicieni și parlamentari ce pozează în mari patrioți au luat atitudine? Nici măcar premierul nu a intrvenit pentru a-și exprima punctul de vedere față de teritoriul românesc Transilvania. De fapt este același premier care a semnat OUG 130 unde în art.XL se amână doar plata indemnizațiilor urmașilor celor persecutați etnic în perioada 1940-1945.

Toate aceste incidente au loc pentru că guvernul român este incapabil să gestioneze situații de criză, pentru PSD și PNL fiind mai importante voturile UDMR decât asigurarea unui climat de siguranță pentru românii din zonele Covasna-Harghita-Mureș sau Satu Mare. Păstrarea identității nationale a românilor din România anului 2022 a devenit o problemă actuală din moment ce există zone unde elevii nu au acces la învățământ  în limba română, limba lor maternă.

În atenția politicienilor români: NU UITAȚI, CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC!

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu