Comisiile de evaluare a pagubelor agricole au fost convocate la Prefectura Satu Mare

• publicat la: 18 iulie 2022
Comisiile de evaluare a pagubelor agricole au fost convocate la Prefectura Satu Mare

Prefectul Radu Roca a avut astăzi o nouă întâlnire de lucru cu membrii comisiilor de evaluare a pagubelor agricole, cu participarea directorilor Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și ai Direcției Agricole Județene (DAJ) Satu Mare.

Pentru o eficientizare a procedurii de centralizare a notelor de calamitare și evaluare corectă a gradului de afectare a culturilor agricole din județul Satu Mare, s-a stabilit ca numărul comisiilor de evaluare să fie suplimentat cu încă două echipe formate din reprezentanți APIA, DAJ și de la nivelul unității administrativ-teritoriale (UAT) nominalizați prin dispoziție a primarului.
Așa arată astăzi, 18 iulie 2022, o cultură de porumb din satul Horea, județul Satu Mare, satul în care oficialii ajung foarte rar…atunci când se pune problema deschiderii unui punct vamal.
.
Prefectul a solicitat ca începând de astăzi să se realizeze o evaluare preliminară a gradului de afectare a culturilor la nivelul fiecărei primării din județ. De asemenea a solicitat directorilor APIA și DAJ ca toate cele patru comisii de evaluare să urmărească încadrarea în termenele prevăzute de lege pentru finalizarea acțiunii.

Reamintim producătorilor agricoli afectați de seceta pedologică instalată în județul Satu Mare că pot depune la primării înștiințările de calamitate care să cuprindă suprafețele și tipurile de culturi afectate.

Lasati un comentariu