Consilier UDMR Carei: ,,Din cauza luminei care există voi folosi un ajutor,,

• publicat la: 18 iulie 2022
Consilier UDMR Carei: ,,Din cauza luminei care există voi folosi un ajutor,,

Astăzi a avut loc la Primăria Carei o ședință extraordinară a Consiliului Local. Ca de obicei, sala de ședințe nu mai este folosită și se alege Sala Festivă decorată doar  cu personaje maghiare și cu lumină de epocă.

Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei sfidează în continuare careienii și nu publică proiectele de hotărâre precum și raportele de specialitate și anexele aferente pentru ședința din data de 18 iulie 2022.

Președinte de ședință a fost consiliera UDMR, Venig Gabriela. Datorită luminii slabe, aceasta a avut nevoie de  lanterna de la telefon pentru a da citire proiectelor de hotărâre.

,,Vom avea 11 puncte pe Ordinea de zi plus unul pe care ați primit cred toată lumea. Din cauza luminei care există voi folosi un ajutor,,.

Ședința a durat mai puțin de 30 de minute, timp în care s-a dat citire proiectelor de hotărâre, s-au consultat comisiile și s-a votat. Doar la punctul introdus chiar înainte de începerea ședinței a intervenit primarul evazionist, probabil pentru a mai drege busuiocul dacă tot nu a menționat despre câți bani se vor vira din bugetul local pentru statuia lui Ștefan Ruha adusă de fundația Ady Endre Tarsosag Satu Mare de la  un sculptor din Kecskemet, Ungaria.

,, Statuia trebuie să intre în proprietatea noastră, nu-i dusă până la capăt procedura. Orice statuie donată intră în proprietatea orașului, nu contează cine finanțează. După ce o venit facturile am aflat că este și TVA de plătit..vreo 22 de mii, ni se cere să plătim..adică au blocat contul lui Miklos pentru că nu s-a plătit..nu înțeleg de ce trebuie plătit TVA pe statuie dar se pare că asta e regula…normal că nu poate fi nimeni din consilieri împotrivă,, a menționat primarul evazionist din Carei dar care nu locuiește în Carei.

Statuia  în cauză a fost amplasată în Carei la data de 30 martie 2022 cu o ceremonie exclusiv maghiară și care nu a fost consemnată pe pagina oficială a Primăriei Carei.

Doar ceremonie maghiară și la dezvelirea statuii artistului emerit Ștefan Ruha la Carei

Acum, la 4 luni de la dezvelirea statuii, aflăm că nu au fost îndeplinite toate procedurile și că se cer bani de la bugetul local pentru cheltuieli care nu se fac publice.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu