Dezbatere publică. Proiect pentru punerea în valoare a Monumentului Ostașului Român și tăierea perdelei duble de tuia

• publicat la: 18 iulie 2022
Dezbatere publică. Proiect pentru punerea în valoare a Monumentului Ostașului Român și tăierea perdelei duble de tuia

După ce am semnalat mai bine de 10 ani situația inacceptabilă a ascunderii unuia din cele mai importante monumente de for public din țară, Monumentul Ostașului Român de  la Carei, după o dublă perdea de tuia de peste 10m, iată că Primăria Carei vine cu un proiect prin care se elimină acea camuflare.

Monumentul Ostașului Român din Carei este simbolul luptelor de eliberare a patriei noastre de sub ocupația hortystă, lupte victorioase în care s-au jertfit ostașii români de pe tot cuprinsul țării.

La data de 2 august 2022, de la ora 16,00, va avea loc în sala de ședințe a Primăriei Carei, Dezbaterea Publică privind proiectul ,,Reamenajarea parcului din zona Monumentului Ostașului Român,,.

Până la acea dată se pot consulta documentele privind acest proiect, la sediul Primăriei Carei, str.1 Decembrie 1918, nr.40, servicul Proiecte.

Proiectul prevede întoarcerea bustului regelui Ferdinand care va sta cu spatele la trecători.  Fiind vorba de mulți bani la mijloc, nu se putea să nu profite cineva de ei așa că se vor înmulți betoanele  în zonă, băncile de lemn vor fi înlocuite cu bucăți de piatră și vor apărea și un chioșc, o terasă, parcări.

De-a lungul anilor au fost semnalate derapajele administrației locale de la punerea în valoare a monumentului simbol al luptei și victoriei împotriva ocupației hortyste dar abia acum se încearcă remedierea situației.

Provocările de la Carei, orașul eliberării Ardealului. Monumentul Ostașului Român, acoperit total de brazi

Primarul Kovacs refuză să alunge copiii din zona Monumentului Ostaşului Român

Primarul încurajează transformarea unui monument românesc în loc de joacă

Parcul din jurul Monumentului Ostașului Român a mai făcut obiectul unui proiect realizat de  o firmă de casă a administrației Kovacs-Keizer. Având în vedere că alianțele politice sunt mai presus de lege la Carei, a fost pusă batista pe țambal și organele de cercetare au băgat capul între umeri.

Primăria Carei a achitat lucrări din zona Monumentului cu 18 zile mai devreme decât le-a recepţionat

A mai fost plătit și un Studiu de Fezabilitate de 3500 lei pentru toaletarea perdelei de tuia dar banii au fost încasați de cine trebuia și Monumentul Ostașului Român a rămas în continuare ascuns.

Drept la Replică. Studiu de fezabilitate de 3.500 lei plătit de primărie pentru înlocuirea arborilor tuia de lângă Monument ignorat de primarul Kovacs

Ministerul Culturii solicită punerea în valoare a Monumentului Ostașului Român din Carei

Degajaţi Monumentul Ostaşului Român de peretele forestier. Primăria şi Consiliul Local Carei refuză răspuns la adresa oficială

Monumentul Ostaşului Român-suport pentru iluminat ornamental.Prefectura amendează.Direcţia de Patrimoniu apreciază

Buletin de Carei

Lasati un comentariu