Guvernul Ciucă găsește fonduri pentru oricine altcineva înafara urmașilor celor expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940

• publicat la: 27 iulie 2022
Guvernul Ciucă găsește fonduri pentru oricine altcineva înafara urmașilor celor expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940

Doar pentru urmașii românilor abandonați de statul român în 1940 și expulzați în urma Dictatului de la Viena din casele lor nu se găsesc fonduri pentru plata indemnizațiilor! Guvernul Ciucă consideră că plata acestor indemnizații potrvit Legii 154, pune în pericol bugetul consolidat de stat și amână mereu plata lor. Se găsesc însă fonduri generoase pentru orice altă plată.

Calvarul românilor expulzați și refugiați în 1940 este moștenit și de urmașii lor. Discriminare legalizată

Așa că astăzi, Guvernul a aprobat un proiect privind aprobarea plăţii contribuţiei financiare voluntare a României la bugetul Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Ucraina.

Guvernul a aprobat plata contribuției financiare voluntare a României la bugetul Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în Ucraina, în sumă de 54,789.54 euro, reprezentând prima factură provizorie pentru perioada 1.04.2022 – 31.03.2023.

Prin achitarea contribuţiei financiare va fi asigurată consecvenţa acţiunilor României în sprijinul eforturilor actuale de soluţionare a crizei din Ucraina, evidențiind totodată atașamentul pentru respectarea angajamentelor asumate în calitate de Stat Participant la OSCE.

Fondurile necesare pentru plata acestei contribuții se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2022.

Executivul condus de generalul Ciucă a aprobat și normativele de cheltuieli aferente organizării și desfășurării în România a celei de-a patra reuniuni a Procesului Intersesional de Negociere a Abordării Strategice a Managementului internațional al substanțelor chimice și de gestionare a produselor chimice și deșeurilor după anul 2020, în perioada 27 august – 2 septembrie 2022, la București. Reuniunea a fost anulată în 2020 din cauza extinderii efectelor generate de pandemia virusului SARS-CoV-2.

Finanțarea cheltuielilor aferente organizării şi desfășurării evenimentului, în limita sumei de 4.879.000 lei (cu TVA), se suportă de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor aprobat pentru anul 2022.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu