Premierul Ungariei dă indicații forțelor de ordine din România și defăimează românii cu atitudine

• publicat la: 25 iulie 2022
Premierul Ungariei dă indicații forțelor de ordine din România și defăimează românii cu atitudine

Președintele României, Klaus Iohannis și garnitura sa de guvernanți stau ghiocel în fața oficialilor străini care vin la  noi în țară și ne defăimează și cer autonomie. Ba le mai asigură și paza și protecția. 

Serviciul de Protecție  și Pază din România a asigurat paza premierului Ungariei la adunarea de la Tușnad în timp ce acesta dădea indicații polițiștilor români atunci când românii au ridicat un banner pe care scria  ,,CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC,,.

Premierul maghiar Viktor Orban și-a permis să afirme: ,,Politicos, precum poliția din Budapesta procedează când evacuează drogații de pe poduri”, cei vizați de afirmațiile premierului fiind de fapt românii Mihai Tîrnoveanu și Mihai Berchiu.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat la sfârșitul săptămânii la Universitatea de Vară de  la Tușnad. Paza sa a fost asigurată de SPP-ul românesc. Alături de premierul maghiar au stat preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt și Laszlo Tokes.

Cei trei au discutat intens despre obținerea autonomiei teritoriale ce presupune retrasarea de fapt a granițelor Dictatului de la Viena din 1940.

,,Este un fapt fără precedent ca un șef de guvern, aflat pe teritoriul altui stat, să dea indicații unor forțe de ordine din acel stat și să defăimeze cetățeni ai statului respectiv,, a acuzat Mihail S. Târnăveanul, care a subliniat că la toate așa-zisele universități de vară de la Băile Tușnad, girate prin prezența și discurs de Viktor Orban, s-a discutat intens despre obținerea autonomiei teritoriale ce presupune retrasarea de fapt a granițelor Dictatului de la Viena din 1940.

„Anul acesta, Laszlo Tokes, aflat la dreapta lui Viktor Orban la tribună, a cerut un și mai mare sprijin din partea guvernului Ungariei pentru acest obiectiv. Atât Viktor Orban cât și președintele comisiei de politică externă al parlamentului Ungariei, și-au manifestat acordul în acest sens. Același Tokeș, aflat în delegația oficială de la tribună, i-a prezentat în discurs pe cei doi cetățeni condamnați pentru terorism, care au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc, ca luptători pentru autonomie. Nicio reacție contrară din partea oficialilor statului ungar. Adică un individ îi laudă pe unii care au vrut să omoare cetățeni români, iar unui prim ministru al unui stat străin i se pare în regulă acest lucru, nu reacționază negativ în niciun fel, ba mai mult, Laszlo Tokes primește din partea lui aprecieri, premii, adică girul oficial pentru toate declarațiile. În acest context profund antiromânesc, chiar nu mă interesează perorația antiglobalistă a lui Orban de la Tușnad. E ca și cum un hoț îți vine în casă și vrea să-ți ia jumătate din ea, dar în același timp vorbește frumos de familie, religie, etc.  Hoțului îi spun așa, am în familia mea, în casa mea, oameni care apără familia și credința mea, măi hoțule, nu trebuie să vii tu aici la mine să-mi vorbeșți despre lucrurile astea și în același timp să mă furi,, precizează Mihai Tîrnoveanu,  președintele asociației Calea Neamului, prezent la adunarea de la Tușnad cu acel banner pe care scria  ,,CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC,,.

Premierul maghiar nu s-a limitat  doar la discursuri despre autonomiei și defăimarea românilor care iau atitudine ci s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene.

„Noi (n.r. maghiarii) nu suntem o rasă mixtă … și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a afirmat Orban, adăugând că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

Afirmațiile de acest fel ale lui Viktor Orban nu sunt noi, dar de data aceasta au fost formulate în termeni duri, de extremă dreapta, scriu jurnaliștii britanici, care au preluat aceste declarații de-a dreptul halucinante ale liderului maghiar.

Paza și protecția prtemierului maghiar prezent în România au fost asigurate de către SPP plătit din banii contribuabililor români, de la bugetul de stat.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Romeo Istrate la 29 iulie 2022 - 12:43

POLITICIENII NOSTRII NU RASPUND LA ACESTE PROSTII ALE LUI ORBAN.Si nu răspund pentru ca
Nu au inteligenta necesara de a procesa aceste afirmații. Ei sunt majoritatea băgați în politica pentru bani nu pentru a seocuoade poporul României.Asa ca nu avem așteptări de la ei dar noi putem sa ii executam dacă nu mai alegem pe nici unul din cei aleși anteriori care oricum nu au făcut nimic pentrunoi..

Lasati un comentariu