Primarul evazionist din Carei față în față cu recensământul

• publicat la: 7 iulie 2022
Primarul evazionist din Carei față în față cu recensământul

Avem la Carei un primar care nu este doar evazionist ci și MINCINOS din moment ce spune…,,în orașul în care locuim,,.

Adică el s-a mutat la Urziceni Pădure  din cursul anului trecut dar scrie ,,în orașul în care locuim,,!  Doar noi, careienii, locuim  în municipiul Carei, orașul unde avem locuințe proprietate personală și plătim taxe și impozite locale.

,,Dragi careieni, vă rog să luați legătura cu recenzorii repartizați în zonele în care locuiți, permiteți-le accesul în locuințe și furnizați-le datele de care au nevoie. Dacă ne recenzăm cu toții va câștiga întreaga noastră comunitate!,, ne mai transmite primarul evazionist al Careiului printr-o postare pe pagina oficială a Primăriei, acea pagină unde nu este voie a fi postate imagini de la ceremonia dedicată Zilei Eroilor. Poate era prea mult tricolor.

De parcă nu era destul să fim mințiți în față, primarul evazionist Kovacs își bate joc de noi, careienii,  îndemnându-ne să luăm legătura cu recenzorii arondați dar Primăria Carei nu publică LISTA de RECENZORI și străzile pe care aceștia acționează.  Adică el nu este capabil să pună la treabă angajații din Primărie care sunt responsabili cu publicarea informațiilor pe pagina oficială a Primăriei Carei?

Ca să vă dați seama cât este de ancorat în realitate, în problemele administrației locale. Urmăriți cât de deranjat este de posibilitatea de a se posta comentarii din partea careienilor din moment ce este blocată această opțiune. Transparență ZERO la UAT Municipiul Carei.

Adevărul este că nici recensământul din 2011 nu a reflectat realitatea. Municipiul Carei e departe de a fi avut în 2011 un număr de 21.112 locuitori dar cu recenzorii potriviți orice este posibil.

De ce nu faceți public numele recenzorilor dacă tot vreți să apelăm la ei domnule primar?

Cu ipocrizia caracteristică, primarul evazionist se arată afectat de faptul că nu vom fi suficienți locuitori pentru ca el să poată accesa proiecte europene ….care aduc sporuri însemnate de proiect pentru …cei aleși dar de fapt, primarul evazionist nici măcar NU LOCUIEȘTE în Carei ci la Urziceni Pădure, un sat limitrof. Avem un primar care nu plătește taxe și impozite locale și de  un an de zile s-a mutat în altă localitate dar ne îndeamnă pe noi ca să ne recenzăm pentru a crește  numărul oficial al locuitorilor Careiului. Cum rămâne cu puterea exemplului?

.

,,Stimați careieni, vă rog să participați la recensământ și să oferiți datele necesare recenzorilor care activează pe raza orașului nostru.
Recenzarea nu este doar obligatorie prin lege, ci și de o foarte mare importanță pentru orașul în care locuim, prin stabilirea oficială a populației Careiului. În cazul în care datele finale ale recensământului nu vor reflecta populație exactă a orașului nostru, riscăm să pierdem o șansă importantă pentru accesarea fondurilor europene. Cu populația sa actuală, Careiul a putut depune, cu succes aș spune, proiecte pe anumite axe ale programelor din fonduri UE. Cu o populație mai mică decât cea reală, aceste axe nu ne vor mai fi accesibile. Astfel, dezvoltarea Careiului prin intermediul fondurilor europene ar putea fi grav afectată.
De asemenea, la distribuirea unor sume de bani din bugetul central contează într-o anumită proporție și numărul de locuitori. Dacă nu ne recenzăm cu toții, sumele care vor fi alocate Careiului vor fi mai mici decât cele care i s-ar cuveni conform populației sale reale.
Nu în ultimul rând, cei care nu se recenzează riscă și o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. În condițiile actuale, sunt de părere că fiecare careian poate cheltui mult mai util acești bani în folosul său sau al familiei sale decât să achite o amendă pentru neparticiparea la recensământ.
Dragi careieni, vă rog să luați legătura cu recenzorii repartizați în zonele în care locuiți, permiteți-le accesul în locuințe și furnizați-le datele de care au nevoie. Dacă ne recenzăm cu toții va câștiga întreaga noastră comunitate!,,
.
Buletin de Carei
  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

comentarii

de Kenterov la 7 iulie 2022 - 21:06

Ce vrea ,ce depinde de recensământ,vor urmări o criza globala economică,ce fonduri europene vrea sa primeasca,astăzi a spus ONU că aproape 71 de milioane de oameni nu o să aibă hrana zilnica,adică acești oameni nu o să mănânce o felie de pizza!!!Și mai depindem de recensământ și de fonduri europene,sa fie bucuros ce a făcut până acuma,oraș pe nivel AUSTRIAC.Ce mai vrea???

Lasati un comentariu