România, tărâmul făgăduinței pentru oficialii din Ungaria

• publicat la: 25 iulie 2022
România, tărâmul făgăduinței pentru oficialii din Ungaria

Asistăm la o avalanșă de vizite în România din partea oficialilor din Ungaria dar și a asociațiilor culturale  sau de alt gen, încât ne punem întrebarea dacă țara vecină nu mai dispune de locații pentru astfel de evenimente sau peisajul românesc este cel care atrage.

Frecvența vizitelor este atât de mare încât asistăm la situații în care oficialii din Ungaria se cred în țara lor și își permit chiar să dea indicații forțelor de ordine române. Cazul de la băile Tușnad, când premierul Ungariei a transmis  forțelor de ordine din România care au intervenit față de românii ce arborau un banner cu un adevăr istoric, Transilvania pământ românesc, să acționeze ,,politicos, precum poliția din Budapesta procedează când evacuează drogații de pe poduri”.  Musafirii  vorbesc chiar  și de autonomie în România, cu acordul tacit al  președenției României, al Guvernului României din moment ce aceste instituții nu iau atitudine deloc!

Oficialii din Ungaria vin atât de des în România de parcă nu ar avea  nimic de făcut prin guvernul maghiar. Se pare că locațiile noastre sunt mai pe placul celor din Ungaria. Poate că la ei nu s-a ajuns la un astfel de nivel de dezvoltare și de servicii de organizare precum în România și atunci optează pentru țara noastră.

Președintele CJ Satu Mare și primarul Kereskenyi s-au întâlnit la Cluj Napoca cu ministrul ungar de externe

Ministrul agriculturii din Ungaria prezent la Carei face campanie UDMR. Kelemen Hunor și Pataki Csaba inspectează lucrările din oraș

Vicepremierul Kelemen Hunor între vizita de lucru la Spitalul Satu Mare și alegerile de la UDMR. Deplasare pe banii contribuabililor

Desant de oficiali din Ungaria la Satu Mare. Niciun român nu a făcut parte din grupul de primire

Arme aduse pe ascuns din Ungaria prin firme de curierat

Nu mai departe decât în data de 16 iunie 2022, primarul Mate Antal din Mateszalka, Ungaria, a participat la un eveniment la Carei și afirma că aici se simte ca acasă și din punct de vedere istoric. Poate că domnia sa are rădăcini românești și se codește să recunoască dar până una alta îi atragem atenția că granițele României cuprindeau teritorii care acum aparțin altor țări și nu invers. A se urmări de la minutul 2:20.

Până și președinta Ungariei preferă plimbările și drumețiile în România, în țara ei neavând astfel de peisaje. Deranjată de lipsa culorilor drapelului maghiar în pelegrinările sale, a apelat la paleta ei de culori naționale pentru a marca borna lângă care s-a oprit pentru mici necesități.

https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/presedinta-ungariei-s-a-pozat-borna-vopsita-culorile-nationale-maghiare-muntele-piatra-secuiului-1_628a2f115163ec4271aff4d8/index.html

Soarele puternic și aerul românesc la fel de puternic au făcut ca în câteva zile borna să își recapete adevăratele sale culori  naționale, adică roșu-galben și albastru.

O constantă a acestor meleaguri este că …

,,tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează,,…de nimeni și de nimic.

Era suficient ca Novak Katalin să arunce o privire  pe creațiile lirice ale lui Mihai Eminescu ca să nu se mai obosească să se pozeze în mijlocul României lângă o bornă vopsită contra naturii. Sau să asculte glasul greierilor din Transilvania…cri-cri-cri.

Suntem bucuroși că țara noastră atrage vizitele străinilor dar am aprecia dacă aceștia s-ar comporta civilizat, decent, în limitele bunului simț, ca de la musafir  la gazdă adică proprietar.

Și pentru că guvernul actual este incapabil de a-și exercita atributele suveranității naționale în toate regiunile, cu precădere în Transilvania, va trebui ca societatea civilă să își asume răspunderea pentru protejarea integrității și a identității noastre naționale. Un exemplu în acest sens l-au oferit românii Mihai Tîrnoveanu și Mihai Berchiu la băile Tușnad atunci când au ridicat în fața premierului din Ungaria bannerul  ,,CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC,,.

Ceva este etern: Transilvania pământ românesc! Mesajul românilor pentru oficialii de la Budapesta

Românii vor trebui să se adune în jurul acestor doi patrioți pentru a NU ajunge din nou în situația din 1940 când politicienii corupți și oportuniști din guvernul de atunci au cedat nordul Ardealului Ungariei hortyste fără a se trage un foc  de armă.

Luați aminte cu toții: România-i țara noastră, noi nu stăm în gazdă, Horea nostru-i risipit pe roți. N-am primit  țara  la vamă, suntem cu munții de-o samă!

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu