Activați ,,Conflictul generațiilor,, pentru salvarea proiectului de 5 milioane de euro la Primăria Carei?

• publicat la: 11 august 2022
Activați ,,Conflictul generațiilor,, pentru salvarea proiectului de 5 milioane de euro la Primăria Carei?

Când vine vorba de pus în valoare Monumentul Ostașului Român din Carei nu mai sunt valabile exemplele din marile orașe din Ungaria, acolo unde monumentele rezistă chiar în forma lor din 1906 și nimeni nu se atinge de împrejurimile lor. Acolo se respectă sacrul! Nu se fac locuri de joacă în jurul lor.

La Carei, trompeta primarului evazionist ia în derâdere caracterul sacru al Monumentului Ostașului Român.

La Carei este deranjant Monumentul Ostașului Român pentru conducerea din care nu face parte niciun român pentru că este simbolul eliberării orașului de sub ocupația hortystă din perioada 1940-1944, momentul victoriei din 25 octombrie 1944 fiind momentul din care românii se puteau reîntoarce la casele lor. Atrocitățile și crimele săvârșite împotriva românilor din nordul Ardealului ocupat sunt subiecte care deranjează conducerea orașului Carei, în special primarul evazionist care nu pierde nicio ocazie pentru a desconsidera istoria și preocupările pentru cinstirea eroilor  în favoarea unor subiecte frivole. Nici la dezbaterea publică din 10 august 2022 acesta nu a pierdut  ocazia de a se manifesta în consecință.

În lipsă de orice argument concret, valabil și bine documentat, gornistul primăriei Carei a prins din zbor comentariile directoarei tehnice de la Dezbaterea Publică privitoare la conflictul dintre generații și cu voie de la nănașul primar a trecut la ofensivă, pentru salvarea proiectului dezastruos și monstruos de 5 milioane de euro prin care se plantează betoane  în locul spațiilor verzi.

Proiectul este unul făcut în mare grabă, pe genunchi de-a dreptul, din moment ce partea tehnică nu cuprinde nici măcar o dimensiune pentru amfiteatrul avansat ca loc de evenimente.

În ce privește transformarea Monumentului Ostașului Român în loc de joacă, aceasta e o mai veche doleanță a primarului evazionist care s-a mutat din Carei de mai bine de 1 an.

Primarul încurajează transformarea unui monument românesc în loc de joacă

Nici perdeaua de tuia nu a dorit să o înlăture pentru a pune  în valoare monumentul simbol sacru al românilor. Afirmațiile datează din 2015, din perioada în care finul specializat în smulgerea buruienilor semna cu nume românesc.

Nici măcar unul dintre componenții echipei de proiect nu are specializările și gradele profesionale comparabile cu ale câtorva dintre cei care ieri, 10 august 2022, au luat cuvântul și au punctat deficiențele crase.

Primarul evazionist s-a pus manager la proiectul de 5 milioane de euro care nu are specificate nici dimensiunile amfiteatrului și a împărțit  responsabilități la proiect doar pe cumetrii.

Adică nu a fost în stare să-și administreze nici firmele personale dar vrea să gestioneze banul public.

Pentru conformitate: Monumentul Ostașului Român este  un simbol al victoriei ostașilor români împotriva ocupației hortyste. Dacă e nevoie, ne vom aduna din nou frații români pentru a ne apăra altarul ridicat în memoria eroilor căzuți pentru eliberarea orașului și a ultimei brazde de pământ românesc.

În baza teoriei ,,conflictului dintre generații,, primarul și toată gașca lui aservită își disprețuiesc bunicii și străbunici? Sau teoria conflictului dintre generații se enunță doar în cazul românilor?

Știm foarte bine cine sunt cei care vor să își umple buzunarele pe spatele  Monumentului Ostașului Român așa că vom îndrăzni să luăm atitudine până la demascarea lor și a intereselor lor obscure.

Buletin de Carei

Proiect de 5 milioane de euro țesut în jurul Monumentului Ostașului Român din Carei. VIDEO

Lasati un comentariu