Primăria Carei ASCUNDE informații publice. Inclusiv amplasarea bustului unui pictor maghiar

• publicat la: 4 august 2022
Primăria Carei ASCUNDE informații publice. Inclusiv amplasarea bustului unui pictor  maghiar

Primăria Carei își face un titlu de glorie din a ascunde informații publice pe fondul oricărei lipse de reacție din partea organismelor guvernamentale. La fel cum își face un titlu de glorie din a face diferențe între români și maghiari: pentru asociațiile românești nu se aprobă amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în zona centrală, nu se aprobă catarg cu drapel național, se aprobă expoziție de fotografii Geofolk doar cu explicații în limba maghiară, se distrug mormintele preoților care au luptat pentru drepturile românilor în perioada de ocupație, etc. Toți consilierii au votat pentru postarea bustului lui Ligeti Antal în centrul orașului, bust realizat de florarul Mold Marius din câștigurile sale. De ce se rușinează atunci UAT Municipiul Carei ca să facă public anunțul?

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Carei. Nici până la această oră nu apar publicate proiectele de hotărâre de pe Ordinea de Zi. Ultimul publicat este din 18 iulie 2022. Cuplul Kovacs-Keizer confundă Primăria Carei cu o afacere privată când de fapt ei trebuie să dea socoteală careienilor pentru orice cheltuială a banului public dar nu numai. Dacă vor pensii speciale atunci să se achite de sarcini!

Lipsește cu desăvârșire de pe pagina Primăriei, din descrierea ședinței, amplasarea statuii unui pictor maghiar, Ligeti Antal. Finanațarea este asigurată de donatorul oficial Marius Mold, florar. Florarul Mold Marius Zoltan  a negociat în numele Primăriei și a CL pentru realizarea cu 35 mii euro a grupului statuar Otilia Marchiș-Ady Endre și figurează ca donator și pentru statuia lui Florian din centrul orașului.

Tăcere și pe paginile presei aservite primarului.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu