Un primar evazionist vrea să facă bani pe seama Monumentului Ostașului Român

• publicat la: 16 august 2022
Un primar evazionist vrea să facă bani pe seama Monumentului Ostașului Român

Foamea de bani a primarului evazionist din Carei atinge cote alarmante și obraznice așa că a pus gând rău tocmai Monumentului Ostașului Român, simbol al victoriei Armatei Române împotriva ocupantului hortyst. Vrea un proiect de 5 milioane de euro pentru plantare de betoane și reducere spațiu verde, proiect în care i-a sădit pe ginerele și finul său, angajați la Primăria Carei. Primarul evazionist s-a numit manager de proiect. Singura persoană care a susținut demersurile primarului evazionist la Dezbaterea Publică a fost Danciu Zamfir, directorul Direcției Județene de Cultură Satu Mare.

Orașul Carei are  un amfiteatru în plin centru și e mai mereu gol dar primarul evazionist, care de mai bine de 1 an de zile s-a mutat din Carei, vrea neapărat încă unul lipit de Monumentul Ostașului Român. Vrea și betoane în jurul Monumentului Ostașului Român, betoane pe care să scrie despre grofii și personalitățile dragi lui.

Câtă ură poți să ai împotriva  unui monument simbol românesc dacă nu precupețești niciun efort pentru a-l minimaliza?

La Dezbaterea Publică pentru acest proiect  monstruos a participat fiica sculptorului român Gheza Vida, artistul plastic Zoe Vida Porumb, membru al UAP din România, ignorată TOTAL de organizatori. Încă mai trăiește inginerul constructor care a fost diriginte de șantier la asamblarea monumentului și amenajarea zonei potrivit proiectului arhitectului Anton Dâmboianu, inginer de care primarul evazionist s-a folosit atunci când a avut nevoie de semnături pentru afacerile sale. Planurile inițiale ale proiectului, cele aprobate și certificate nu prevăd mascarada cu betoane din jurul Monumentului Ostașului Român.

Obrăznicia și nesimțirea primarului evazionist merge până într-acolo încât înfierează naționalismul, evident cel românesc, dar la manifestările organizate de Primăria Carei cu un minister din Ungaria acceptă înscrisuri la standuri doar în limba maghiară, la fel ca la expoziția de fotografii cu costume populare din fața castelului.

La muncă primarule evazionist!  Nu la întins mâna pe seama  unui monument simbol al românilor, al Armatei Române eliberatoare!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu