Ateliere gratuite de teatru pentru liceeni din Satu Mare

• publicat la: 23 septembrie 2022
Ateliere gratuite de teatru pentru liceeni din Satu Mare

Începând cu această lună, elevi de la trei licee din Municipiul Satu Mare vor beneficia gratuit de ateliere de lectură și improvizație.

Cinci actori ai Trupei Mihai Raicu a Teatrului de Nord vor susține câte un atelier de lectură și unul de improvizație cu elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Doamna Stanca” și Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Actorii Ioana Cheregi, Andrei Stan, Romul Moruțan, Roxana Fânață și Andrei Gîjulete vor folosi în cadrul atelierelor tehnici specifice teatrului pentru a-i familiariza pe adolescenți cu scrierea dramatică și pentru a-i ajuta să înțeleagă un text dramatic într-o manieră practică și creativă. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului FOCUS YOUTH, implementat de Asociația Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, cofinanțat de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Proiectul își propune să îmbunătățească abordarea curriculară a sferei culturale, să deschidă apetitul elevilor de liceu pentru lectură și teatru și să îi ajute să înțeleagă construcția unui spectacol de teatru. Mai mult decât atât, proiectul le va da tinerilor ocazia să se desfășoare într-un cadru non formal, să înțeleagă importanța culturii în dezvoltarea personală, dar și în sens larg, ca parte a patrimoniului regional și național.

Prin activitățile din proiectul FOCUS YOUTH (atelierele de teatru – lectură și improvizație) se va stimula totodată interacțiunea, dialogul și implicarea, ajutând tinerii să fie mai conștienți de ei înșiși, să privească viața conceptual și abstract, să exploreze conștient și creativ sensurile mai profunde ale vieții, ale prieteniei, ale familiei și să reflecte la propria personalitate.

La finalul atelierelor elevii vor prezenta colegilor crochiuri pe care le-au lucrat împreună cu actorii și vor beneficia gratuit de un spectacol de improvizație oferit de trupa ImproȘtim. 

___________

FOCUS YOUTH – proiect finanțat de Primăria Satu Mare prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, realizat de Asociația Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord – Trupa „Mihai Raicu” și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Lasati un comentariu