Ministrul Eduard Novak se crede Nadia Comăneci. Și-a aprobat rentă viageră la nivelul legendelor sportului românesc

• publicat la: 17 septembrie 2022
Ministrul Eduard Novak se crede Nadia Comăneci. Și-a aprobat rentă viageră la nivelul legendelor sportului românesc

Ministrul Eduard Novak nu știe  imnul României dar știe să își semneze acordarea unei rente viagere maxime de nivelul celor primite de legendele sportului românesc. Nu are  UDMR membrii mai buni de desemnat în Guvern?

Mai mulți oameni din sport, antrenori și sportivi de performanță, salariați din minister, federații și cluburi sportive, reclamă faptul că actualul ministru a blocat premierile pentru rezultatele sportive în timp ce pentru el se aprobă imediat toate premierile, la cel mai mare nivel, și se alocă fonduri substanțiale pentru toate solicitările pe care le face, menționează Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

După ce inițial a spus că se mai gândește dacă se retrage din activitatea de sportiv paralimpic, Novak și-a depus dosarul la Ministerul Sportului și a obținut rapid o rentă viageră maximă; ministrul Sportului(!) i-a aprobat imediat cererea și fondurile au fost alocate instantaneu: Novak Carol Eduard primește lunar o rentă viageră de 16.635 de lei. Această sumă se acordă doar celor mai titrați dintre sportivii României, atât primesc campionii cu cele mai multe medalii la campionatele mondiale şi europene de seniori, probe olimpice. Ministerul Sportului, condus de ministrul Eduard Novak, l-a încadrat pe sportivul Eduard Novak în grupa maximă de performanță, alături de Nadia Comăneci (gimnastică), Ivan Patzaichin (canoe), Elisabeta Lipă (canotaj) sau Gabriela Szabo (atletism).

Eduard Novak a fost interesat întotdeauna numai de el, niciodată de cei din jur, nu s-a gândit la cei din echipă, numai la el. Așa s-a întâmplat și în februarie 2020, pe vremea când era președintele Federației Române de Ciclism. Atunci s-a premiat singur cu 75.000 de euro! Dar în același an, a blocat ilegal majorarea salariilor angajaților din FR Ciclism, contrar Legii nr.156 din 2020, care prevedea creșterea salariilor și pentru cei din federațiile sportive. Adică pentru el erau bani, și-a dat 75.000E din bugetul federației, dar pentru salariați, colegii lui, pentru cei care au salarii minime, nu a vrut să dea nici ceea ce ar fi fost obligat prin lege.

integral pe pagina Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Lasati un comentariu