Prefectul Roca și subprefectul Altfatter verifică Grădinițele din Carei unde au avut loc zeci de îmbolnăviri

• publicat la: 12 septembrie 2022
Prefectul Roca și subprefectul Altfatter verifică Grădinițele din Carei unde au avut loc zeci de îmbolnăviri
COMUNICAT

,,Prefectul Radu Rocaa convocat în cursul acestei dimineți o ședință de lucru la sediul Primăriei Municipiului Carei cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și directorii Grădinițelor cu Program Prelungit nr. 1 și nr. 3 Carei, pentru a se asigura că se fac toate demersurile necesare în vederea soluționării situației ivite. La ședință au participat și subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen precum și consilierul prefectului, Bianca Șorian

În urma analizelor de laborator efectuate de unitățile abilitate, a fost infirmată prezența unei toxiinfecții alimentare.

Copiii internați în cadrul Spitalului Municipal Carei au fost externați, starea lor de sănătate fiind bună. La ora actuală, niciun copil și niciun părinte nu se află internat la Spitalul Municipal Carei. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute , la camera de gardă a unității spitalicești, nu s-a mai prezentat nicio persoană din partea grupului care frecventează aceste unități de preșcolari, copii sau părinți ai acestora.

Aspectul igienico-sanitar al celor două locații este corespunzător, spațiile funcționale fiind igienizate, curat întreținute și dotate conform specificului activităților.

În cursul acestor zile toate spațiile au fost igienizate si dezinfectate conform procedurilor stabilite în legislația de specialitate.

Se recomandă ca toți copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu sub supravegherea părinților până la îmbunătățirea stării de sănătate,,.

Municipiul Carei se află în atenția organizației guvernamentale Instituția Prefectului Satu Mare doar atunci când e vorba de vreo explozie, un incendiu sau îmbolnăvirea copiilor de la grădinițe.  În rest, groful evazionist Kovacs mânuiește banul public după bunul plac fără a fi deranjat de mai marii lui. Până și site-ul oficial www.municipiulcarei.ro este gestionat de nostalgicul după proprietăți private Kovacs, după bunul plac. Nu tu Achiziții Publice făcute  publice sau Raport de activitate sau evenimente la care Primăria este partener, organizator, susținător. Adresele Prefecturii Satu Mare sut doar de formă pentru că nimeni din Primăria Carei nu le ia  în seamă. Așa cum nu au luat în seamă nici mizerabilul proiect de sifonare de 5 milioane de euro pentru reamenajare spațiu din jurul Monumentului Ostașului Român unde la Dezbaterea Publică a participat consilierul juridic din Prefectura Satu Mare. Deviza lor se pare că este ,,totul pentru păstrarea alianțelor politice și a funcțiilor publice iar comunitatea să se descurce singură,,. Nimic nou pe granița de nord-vest în ultimii 30 de ani.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu