S-a furat la greu din locuințele devastate de explozia din Carei. Din luna august nu se mai acordă ajutor pentru chirie

• publicat la: 25 septembrie 2022
S-a furat la greu din locuințele devastate de explozia din Carei. Din luna august nu se mai acordă ajutor pentru chirie

Careienii care au locuințele distruse de explozia din 27 februarie 2022 nu mai primesc din august ajutor de la administrația locală pentru a-și plăti chiriile. Din locuințele afectate s-a furat la greu tot ce s-a putut. Inclusiv căzi de baie, uși, candelabre sau vase din bucătării. Toată vara nu a fost de ajuns pentru a se asigura un minim de reparații la acoperiș…cât să nu ploua în apartamente. Acum apa se prelinge pe pereții locuințelor, de parcă nu ar fi fost de ajuns necazul cu explozia. Se vorbește că se pregătesc anumite persoane  pentru a prelua din apartamentele distruse, profitând de faptul că proprietarii nu dispun de fonduri suficiente pentru refacerea lor.

Câțiva careieni, semeni de-ai noștri, au ajuns în necaz. Îi ajutăm sau profităm de pe urma necazului lor?

Pe data de 27 februarie 2022 a avut loc la Carei o explozie  la unul din blocurile cu 4 etaje din piața Avram Iancu. Explozia devastatoare a afectat 16 apartamente.

FOTO EXPLOZIE

Cei mai afectați au fost proprietarii de apartamente de la etajul 4 dar nici ceilalți locatari nu au mai putut folosi locuința. Celor afectați li s-a promis la început, de către administrația Kovacs-Keizer, un ajutor pentru plata chiriei pentru că…trebuiau să locuiască undeva. S-a vehiculat suma de o mie de lei pentru ca de fapt să primească 800  de lei. Doar pentru 6 luni. De parcă în 6 luni s-ar fi reparat locuințele lor  pentru a se  putea reîntoarce. Kovacs nu mai răspunde nici la telefon când e sunat pentru întrebări legate de chirie.

Primăria Carei a plătit pentru servicii de expertiză o firmă din Petroșani iar pentru lucrări de curățenie  o firmă din Carei. Careienii afectați de explozie se plâng că din apartamente le-au dispărut obiectele sanitare inclusiv cada de baie. Li s-au furat până și oalele de gătit din bucătărie sau candelabrele din camere.

După întrevederea din 30 martie 2022 dintre familiile afectate și primarul evazionist Kovacs, acesta a refuzat alte întâlniri.

Primarul Kovacs i-a primit pe careienii rămași fără locuințe în urma exploziei. ,,Să vă bucurați că trăiți, că sunteți sănătoși!,,

Urmare a intervenției Instituției Prefectului, s-a acordat un ajutor guvernamental pentru persoanele cu apartamentele distruse sau afectate. Un număr de 8 persoane au primit câte 10 mii de lei iar un număr de 6 persoane au primit câte 5  mii de lei. Nu toți au depus bani în fondul asociației așa că suma pentru refacerea apartamentelor nu este completă.

În timp ce administrația Kovacs-Keizer își savurează viața tihnită, careienii ale căror apartamente au fost distruse de explozia din 27 februarie 2022 sunt și acum, în prag de vreme rece, pe drumuri. se mută dintr-un lco în altul în funcție de chiria percepută și de posibilitățile lor, reduse de fapt.

Toți locatarii spun că în urma suflului exploziei ușile de la intrarea în apartamente s-au curbat dinspre exterior înspre interior  fapt ce denotă că nu de la un amărât de ochi de aragaz a avut loc explozia de aceste dimensiuni. Rămâne de văzut ale cui interese se vor reprezenta de către adminsitrația locală: ale careienilor afectați sau ale societății de distribuție a gazului.

Până atunci, proprietarii de apartamente au zile grele de îndurat. Bunurile din apartamente nu le sunt protejate, ajutor la chirie nu mai primesc și nici despre apartamentele proprietate nu au convingerea că le vor primi în starea inițială.

Sumele adunate din donații sunt infime față de costurile legate de reconstrucția locuințelor din blocul cu 4 etaje.

În situația lor poate ajunge fiecare dintre noi așa că mai multă înțelegere și bune intenții din partea administrației locale ar fi mai mult decât binevenite.

Peste 288 mii lei pentru eliberare amplasament la locul exploziei din 27 februarie. Se fură în continuare din locuințe

Rezultatul expertizei la blocul afectat de explozia din 27 februarie este făcut public de proprietarii apartamentelor nu și de Primăria Carei

De azi se virează banii în conturile careienilor cu apartamentele afectate de explozia din 27 februarie

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

 

comentarii

de Theisera la 26 septembrie 2022 - 14:02

Sub covor daca maturam treburile,un miros,un aer plăcut vine!!!

Lasati un comentariu