S-au mai scos 120 de mii de lei de la bugetul local pentru servicii de proiectare a reducerii spațiului verde din jurul Monumentului Ostașului Român din Carei

• publicat la: 19 septembrie 2022
S-au mai scos 120 de mii de lei de la bugetul local pentru servicii de proiectare a reducerii spațiului verde din jurul Monumentului Ostașului Român din Carei

Când vine vorba de pus în valoare Monumentul Ostașului Român din Carei nu mai sunt valabile exemplele din marile orașe din Ungaria sau Austria sau Italia, acolo unde monumentele rezistă chiar în forma lor din 1906 și nimeni nu se atinge de împrejurimile lor.

Acolo se respectă sacrul!

Nu se fac locuri de joacă în jurul lor și nici alte modernizări.

Budapesta, în 1919 și în 2020.

Foamea de bani, de milioane de euro, naște proiecte monstruoase la Carei.

S-au plătit 120 de  mii de lei din bugetul local pentru studiul de fezabilitate  ce prevede reducerea spațiului verde din jurul Monumentului Ostașului Român din Carei, reamenajarea reamenajării din 2013!  Pentru că acum 9 ani a mai fost reamenajat acest  parc. Ulterior au mai fost plătiți 3500 lei pentru un studiu ce prevedea înlocuirea pădurii de tuia cu arbuști de  mici dimensiuni. Banii au ajuns la cine trebuie dar nu s-a concretizat nimic din acel studiu.

Acum, primarul se vrea manager de proiect de 5 milioane de euro pentru reducerea spațiului verde din jurul Monumentului Ostașului Român din Carei și împrejmuirea sa cu plăci de beton. Pădurea de tuia va fi înlocuită cu una de beton, totul cu 5 milioane de euro. Pe spațiul verde se vor construi parcări, o terasă, amfiteatru de evenimente în fața blocurilor de locuit.

 

Pentru evazionistul Kovacs, Monumentul Ostașului Român este unul politic și îl folosește ca pe  o supapă de scos bani din buget sau din proiecte.

Zona din jurul Monumentului Ostaşului Român a mai fost folosită de administrația Kovacs-Keizer pentru a aloca lucrări unei firme de casă și a plăti chiar în avans lucrări nerecepționate.

https://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-a-achitat-lucrari-din-zona-monumentului-cu-18-zile-mai-devreme-decat-le-a-receptionat.html

Executantului bihorean i s-a plătit suma de 798.797,40 lei la 2 luni de la eliberarea autorizației cu nr 126, eliberată de mun. Carei la data de 25.09.2012, SUMĂ ce  reprezintă mai exact 64,68% din valoarea contractului în cuantum de 1.235.008,01 lei.

Proiectul privind reducerea spațiului verde din jurul Monumentului Ostașului Român din Carei nu apare integral nici măcar după Dezbaterea Publică pe site-ul oficial al Primăriei Carei. Are prea multe ,,scăpări,, pentru a fi făcut public.

Aceștia sunt proiectanții agreați de primarul evazionist Kovacs pentru reducerea spațiului verde  și plantarea de betoane  în locul pădurii de tuia.

Singurul susținător al demersului primarului evazionist este directorul Direcției județene pentru Cultură Satu Mare, ec.Danciu Zamfir. E puțin probabil ca Ministerul Culturii să fie de acord cu astfel de monstruozități dar e de neînțeles lipsa de reacție a politicienilor români din județul Satu Mare când vine vorba de Monumentul Ostașului Român de la Carei, monument  simbol al victoriei Armatei Române împotriva ocupantului hortyst. Să le fie teamă de groful evazionist din Republica de la Carei sau pentru ei sunt mai importante alianțele politice și atunci manifestările lor patriotice sunt doar praf în ochi.

Buletin de Carei

Proiect de 5 milioane de euro țesut în jurul Monumentului Ostașului Român din Carei. VIDEO

Proiect grandios de minimizare a MONUMENTULUI OSTAȘULUI ROMÂN DE LA CAREI

Informații istorice false în proiectul „ REAMENAJARE PARC ZONA MONUMENTULUI OSTAȘULUI ROMÂN ”

CAREI 2022. UN MONUMENT CÂT O ISTORIE CARE CERE AJUTOR…

 

Lasati un comentariu