Unii dorm pe stradă iar alții se tratează cu bunătăți discutând despre persoane vulnerabile

• publicat la: 15 septembrie 2022
Unii dorm pe stradă iar alții se tratează cu bunătăți discutând despre persoane vulnerabile

În timp ce avem în Carei oameni care dorm pe stradă, prin Parcul Dendrologic, în fața Gării CFR sau pe unde apucă, cei de la Direcția Socială din cadrul Primăriei Carei se tratează cu bunătăți la o mică întâlnire….numită FORUM TEMATIC privind ocuparea în rândul persoanelor vulnerabile din Carei.

Grupul de Acțiune Locală Carei pentru Coeziune Socială nu se mobilizează când vine vorba de persoane fără adăpost, unele dintre ele cu copii înscriși la școală.

Unele dintre persoanele fără adăpost sunt angajate dar salariul mic nu le permite plata unei chirii. Statul nu plătește somaj și ajutor social pentru aceste persoane așa că o locuință socială ar putea fi asigurată de către Primăria Carei. Așa cum se asigură pentru angajați din Primărie sau Poliție, ale căror salarii chiar le permit plata unei chirii în oraș.

În această clădire din cartierul Eliberării a primit locuință Maidan Nicolae, de la serviciul de Salubrizare din Primăria Carei dar se ocupă mereu de asistații sociali și de locuințele sociale.

În apartamentele sociale date în folosință de Primăria Carei pe strada Tireamului stau angajați din Poliție și Primărie.

 

Pentru cei care au cu adevărat nevoie dar nu pot oferi comisioane, rămâne doar strada ca loc de dormit. Chiar dacă locuința de pe strada Căplenilor a rămas goală după ce chiriașul s-a mutat la Urziceni Pădure.

În tot acest timp, cei desemnați a se ocupa de problemele sociale din Carei, se tratează și socializează pe la diferite  întâlniri. Până și locurile de muncă sunt pentru cei aleși, executanți docili.
.
Buletin de Carei

comentarii

de Weizenegger la 16 septembrie 2022 - 10:26

STANDARD AUSTRIAC !!

Lasati un comentariu