Dacă ești ministru de la UDMR în guvernul României nu trebuie să te adresezi în limba română?

• publicat la: 7 octombrie 2022
Dacă ești ministru de la UDMR în guvernul României nu trebuie să te adresezi în limba română?

Fostul premier Mihai Tudose, actualmente vicepreședinte PSD, a declarat marți, la Antena 3, că ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, „și-a dat demisia” în momentul în care nu a vorbit în limba română cu reprezentanții unui ONG.

Context: Organizația ‘Declic’ a organizat o acţiune de protest faţă de ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe care îl acuză că ia decizii care duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale şi că este un promotor al exploatărilor forestiere. Reprezentanții ONG-ului au mers cu „Caravana Ruşinii” în Harghita, în satul natal al lui Tanczos Barna, unde l-au întâlnit pe ministru și au avut un schimb de replici cu acesta. Ministrul s-a adresat inițial celor de la Declic în limba maghiară.
„Eu asta am inteles din dialogul respectiv, ca domnul si-a dat demisia, cred că asta le spunea celor care il intrebau ceva. Eu asa am inteles. Lasand gluma la o parte, cand esti demnitar al statului roman, pe orice pozitie, mai ales reprezentand Guvernul României, sa vorbesti in altă limbă, luând la misto efectiv niste protestatari, niste oameni curiosi (…) eu inteleg ca nu mai trebuie sa-si dea demisia, si-a dat-o, doar prim-ministrul ar mai trebui sa….O sa ridic problema si la nivel de partid, nu se poate, adica lucrurile au niste limite”, a reacționat Tudose, la Antena 3.

„Eu nu cred ca e cazul sa fim parteneri, sa sustinem, fiind noi practic sustinem un guvern in care un ministru nu stie româneste. Eu vorbesc de un anumit tip de atitudine. Toate aceste mici provocari, eu nu spun ca tot UDMR-ul, toti sunt la fel, dar e cate un reprezentant care tot bagă bătul prin grad. Ajunge! Repet, esti ministru in Guvernul României, când cineva te intreaba ceva vorbesti in română”, a adăugat vicepreședintele PSD.

Despre fostul premier Mihai Tudose, primarul evazionist al Careiului spunea că  ,,…mi  s-o părut un tip şmecheraş, tipic sudist,  cu glumiţele lui cu regele,  cu spânzurarea secuilor…vor spânzura şi ei care pun steagul…,,.

Primarul din Carei despre Mihai Tudose: “un tip şmecheraş, tipic sudist”

https://portalsm.ro/2018/10/primarul-careiului-amendat-pentru-afirmatii-discriminatoare-la-adresa-lui-mihai-tudose/

Buletin de Carei

Lasati un comentariu