Marșul elevilor careieni pentru colectarea separată a deșeurilor. De la intenție la concretizare

• publicat la: 7 octombrie 2022
Marșul elevilor careieni pentru colectarea separată a deșeurilor. De la intenție la concretizare

„Păstrează orașul curat. Colectează separat!” a fost sloganul activității de azi, 7 octombrie 2022 pentru elevii școlilor din Carei.

Marșul elevilor careieni nu a fost mediatizat suficient pentru a atrage atenția careienilor care au văzut doar un șir lung de elevi deplasăndu-se pe mijlocul drumului dar neștiind  în ce scop.  Nici masa rotundă anunțată pe pagina forumului Liceului Teoretic nu a mai avut loc. Odată ajunși pe platoul din fața Primăriei Carei, câțiva profesori și elevi au încadrat primarul evazionist pentru poza de grup.

Elevii din spatele lor, sutele de elevi din spate, nu au știut despre ce este vorba. O profesoară de la Liceul Simion Bărnuțiu trăgea de elevi să ridice pancarta și să se deplaseze mai în față.

Nimeni de la Inspectoratul Școlar sau de la societatea de salubrizare. A fost de fapt o acțiune pentru a motiva noi achiziții ale evazionistului din primărie.

Consilierii municipali ieșiți de la ședința de Consiliu Local stăteau în ușa Primăriei și se uitau de parcă le era frică să ia parte la  un dialog cu elevii de pe platou.

GALERIE FOTO

Nu a existat nici sonorizare și nici intenția a coopta toți participanții la activitate.  Grupurile de elevi au părăsit în scurt timp platoul și …asta a fost activitatea de conștientizare a colectării separate a deșeurilor. Important a fost ca primarul evazionist și  organizatorul activității să își facă poze pentru a bifa activitatea. Nu există amplasate coșuri de gunoi stradale pe drumul spre gară sau pe unele artere intens circulate, există mormane de deșeuri în mai toate zonele periferice ale Careiului dar primarul iese la ședințe foto cu elevii.

Anunțul postat pe pagina Forumului Liceului Teoretic Carei.

,,Vă invităm, vineri, 7 octombrie 2022 , începând cu ora 12 pe traseul, Monumentul Ostașului Român – Primăria Carei, la marșul tinerilor careieni care înțeleg că schimbările climatice influențează viitorul lor, iar cei din prezent au datoria de a limita pe cât posibil riscurile generate de acestea.

Scopul acestui marș îl reprezintă conștientizarea de către tinerii şi locuitorii orașului Carei a evidentei probleme pe care o constituie deșeurile, precum și necesitatea de a colecta separat direct la sursă.

Marșul se va finaliza cu o întâlnire, sub forma unei mese rotunde a elevilor Liceului Teoretic Carei cu reprezentanți ai autorităților locale, ai instituției de salubritate, ai inspectoratului școlar, ai presei etc. în cadrul căreia tinerii vor prezenta autorităților revendicările marșului. Principala revendicare este dotarea școlilor din municipiul Carei cu pubele necesare pentru colectarea selectivă direct la sursă, iar apoi preluarea deșeurilor de către firmele abilitate.

Vă rugăm, să veniți pregătiți cu pancarde care să susțină revendicările marșului și rugăm participanți să adopte o conduită corespunzătoare în timpul marșului,, 
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu