Oaspeți din Franța la Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare

• publicat la: 18 octombrie 2022
Oaspeți din Franța la Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare

În perioada 17-21 octombrie 2022 Colegiul Naţional Mihai Eminescu este gazda activităţilor unei noi săptămâni de învăţare în proiectul MaSuD (Mathematics for Sustainable Development).

Alături de elevii eminescieni participă elevi ai Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca şi de la alte două licee din Franţa: Lycée Val de Durance dinPertuis şi Lycée Bellevue-Marie Rivier din Alès. Programul activităţilor include sesiuni aleAtelierelor de cercetare matematică MATh.en.JEANS, unde elevii din cele patru şcoli colaborează pe temele de cercetare alese în acest an şcolar. Alte activităţi au ca obiectiv sensibilizarea şi informarea corectă a elevilor privind problematica dezvoltării durabile şi se desfăşoară cu sprijinul experţilor de la Direcția Silvică Satu Mare şi AJVPS Satu Mare.

Săptămâna de învăţare desfăşurată la Colegiul Național Mihai Eminescu este a treia săptămână în care elevii din cele patru şcoli se întâlnesc fizic. Prima întâlnire a avut loc în luna aprilie a acestui an la liceul din Ales şi la Universitatea din Avignon, la CongresulMATh.en JEANS 2022. Cea de-a doua întâlnire a fost organizată de partenerii clujeni în luna mai, cu sprijinul colaboratorilor de la Universitatea Babes-Bolyai. Va urma cea de-a patra întâlnire în primăvara anului viitor, organizată de liceul din Pertuis, cu participarea elevilor la Congresul MATh.en JEANS 2023 de la Nisa.

Proiectul MaSuD beneficiază de finanţare prin fonduri europene Erasmus+ şi are caobiective: conștientizarea elevilor cu privire la problemele de mediu și dezvoltare durabilă;creșterea interesului elevilor pentru știință în general și pentru matematică în particular;dezvoltarea abilităților matematice, a creativității, a abilităților cognitive și de colaborare ale elevilor; exersarea limbii engleze scrise și orale, prin colaborare și comunicare internațională; dezvoltarea receptivității interculturale, valorificarea diversității culturale.

Lasati un comentariu