Pregătiri de Ziua Armatei și Ziua Eliberării orașului Carei. Prefectura nu știe denumirea corectă a monumentului de for public

• publicat la: 20 octombrie 2022
Pregătiri de Ziua Armatei și Ziua Eliberării orașului Carei. Prefectura nu știe denumirea corectă a monumentului de for public

Anunțul făcut de Buletin de Carei privind ora de începere a manifestărilor de Ziua Armatei Române și Ziua eliberării orașului Carei se confirmă de către Instituția Prefectului.

Ora de începere a manifestărilor de Ziua Armatei la Carei

Din comunicatul postat pe pagina Instituției Prefectului Satu Mare reiese că nu se cunoaște adevărata denumire a monumentului de for public din Carei, simbol al victoriei Armatei Române asupra ocupantului hortyst.

,,Prefectul Radu Roca, alături de Radu Iancu, director Cancelarie, s-a deplasat astăzi la Carei în cadrul acțiunilor de verificare a locațiilor și de pregătire a manifestărilor desfășurate cu ocazia Zilei Armatei Române. Aici au fost însoțiți de primarul Eugen Kovacs și de directorul Direcției de Cultură și Turism din cadrul Primăriei Municipiului Carei, Bogdan Georgescu.

Anul acesta ne sărbătorim și cinstim Armata prin manifestările dedicate care se vor desfășura în ziua de 25 octombrie 2022 la Satu Mare, începând cu ora 10,00 pe platoul adiacent Statuii Ostașului Român iar de la ora 14,00 la Carei, la Ansamblul Monumental ”Glorie Ostașului Român”.

Pentru conformitate, monumentul de for public din Carei se  numește Monumentul Ostașului Român!

Chiar nu vă puteți bate joc  de opera sculptorului român Gheza Vida și să schimbați denumirea dată de autor!

Până și primarul evazionist Kovacs, președintele UDMR Carei știe denumirea exactă și a și accesat un proiect de 5 milioane de euro pentru a flanca monumentul cu betoane, terase, parcări și amfiteatru de evenimente.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu