Și la Carei se vor acorda burse pentru elevi. Proiecte de zeci de milioane de euro ascunse careienilor

• publicat la: 22 octombrie 2022
Și la Carei se vor acorda burse pentru elevi. Proiecte de zeci de milioane de euro ascunse careienilor

Vineri, 21 octombrie, a avut loc ședința Consiliului Local Carei în Sala Festivă a Primăriei. Nu a fost o ședință festivă ci aducea mai degrabă cu o sală din Gara de Nord unde fiecare vine și pleacă când vrea. Ședința a început la ora fixată dar trei doamne consilier UDMR și viceprimarul au venit abia când se discuta punctul doi de pe Ordinea de Zi publicată. Pentru că a existat și o Ordine de Zi nepublicată, cu 7 proiecte de hotărâre, ținută la mare secret și votată înainte de începerea ședinței. După alte câteva minute și-a făcut apariția și primarul evazionist. Se supunea atenției deja proiectul 4 de pe Ordinea de zi făcută publică. În timp ce primarul își făcea intrarea, directorul economic Gindele ieșea de la ședința la care oricum nu a scos niciun cuvânt. Rămâne de văzut ce se va consemna în Procesul Verbal.

Toate proiectele au fost votate la foc automat. O intervenție timidă a avut primarul Kovacs la proiectul privind eficientizarea transportului public, transport care de fapt există doar pe hârtie și la proiectul privind reabilitarea unei porțiuni de drum reabilitat într-o campanie electorală anterioară.

Explicații bâlbâite au avut Diana Bochiș de la Serviciul Proiecte  și Carmen Egli, director tehnic, în ce privește accesarea de proiecte de zeci de milioane de euro tot pentru Castel și Parcul Dendrologic.

,,Aveți acolo ( în mapa de lucru a consilierilor- n.r.) o descriere a punctelor proiectului, dacă vreți vi le reamintesc….,, a menționat Carmen Egli. Cu alte cuvinte, careienii nu trebuie să afle detalii despre proiectele în discuție, ele sunt oferite doar consilierilor.

Niciunul dintre proiectele discutate nu este făcut public pe pagina oficială a Primăriei Carei poate pentru a nu remarca că manager de proiect este nimeni altul decât primarul evazionist.

Niciun detaliu despre proiectele votate de consilieri nu este făcut public așa cum prevede legea. La atenționarea Instituției Prefectului privind lipsurile de pe site-ul primăriei Carei, primarul și finul său angajat ca și consilier au motivat lipsa de transparență prin faptul că este în lucru un nou site. Ceea ce nu le dă dreptul să nu îl întrețină pe cel existent și să îl încarce cu informații la zi.

La ședința extraordinară de vineri, 21 octombrie, consilierii au ridicat mâna cuminți la fiecare din cele 17 proiecte de hotărâre inițiate de Kovacs.

În baza unei hotărâri de Guvern din data de 14 septembrie 2022, s-a stabilit nivelul burselor pentru anul școlar 2022-2023 pentru elevii din învățământul preuniversitar. Cuantumul lunar stabilit a fost aprobat azi de consilierii careieni.

Nici de la ședința din 21 octombrie  nu au lipsit proiectele  privind modificare celor anterioare cu același subiect fapt ce denotă că unii angajați nu stăpânesc bine specialitatea pentru care sunt remunerați. Au luat exemplu de la primar care a dat faliment la toate cele 5 societăți de prelucrare mic mobilier pe care le-a deținut.

Careienii vor suporta un nou contract juridic de la bugetul local adică primarul evazionist vrea să îi dea de lucru avocatului său favorit pentru că în contractul de finanțare de la proiectul Eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public din Carei are …bube.

Finanțările de zeci și zeci de  mii de lei ale aceluiași avocat de la baroul Mehedinți ar putea fi economisite prin angajarea lui la Primăria Carei și concedierea juristilor existenți care nu fac față. Dacă tot se dorește a se face economie.

Nu scapă de dublă finanțare  nici drumul de acces la Ianculești, satul ce aparține de UAT Carei și unde porțiunea de la intrare în sat dinspre DN19 și până în centrul satului a fost amenajată în urmă cu câțiva ani.

Cele 17 proiecte de hotărâre citite  și supuse la vot au reținut 30 de minute din timpul participanților. Nici până vineri seara nu au fost făcute publice proiectele de hotărâre pe site-ul Primăriei Carei, atitudinea fiind deja ostentativă.

Buletin de Carei

 

 

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu