Tot mai aproape de Carei. Ștafeta Veteranilor

• publicat la: 22 octombrie 2022
Tot mai aproape de Carei. Ștafeta Veteranilor

Ștafeta Veteranilor a ajuns la cea de-a IX-a ediție. Pe data de 25 octombrie va ajunge la Carei.  25 Octombrie este Ziua Eliberării orașului Carei și Ziua Armatei.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintașii noștri, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, dar și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară şi care sunt parte din ea acum.

Atunci când oboseala își spune cuvântul, se repetă ceea ce reprezintă spiritul Invictus: să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!

Mărșăluitorii de pe cele trei trasee: roșu, galben și albastru, se apropie vertiginos de Carei. Peste tot  pe unde trec sunt primiți cu respect și admirație pentru efortul depus.

Pe traseul Galben aleargă spre Carei, Danciu Alin Stelian, cel care a câștigat titlul de Subofițerul Anului 2022 pe Divizia 4 Infanterie,, Gemina”  precum și titlul de Subofițerul Anului 2022 etapa pe Forțele Terestre Române.
.

Considerație  pentru acțiunile anuale ale Ștafetei Veteranilor, pentru toți cei implicați, pentru toți cei animați de sentimente patriotice!

Vă așteptăm la Carei.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu