Ziua eliberării orașului Carei marcată de societatea civilă. Andrei Păunescu a susținut un recital de cântec patriotic

• publicat la: 24 octombrie 2022
Ziua eliberării orașului Carei marcată de societatea civilă. Andrei Păunescu a susținut un recital de cântec patriotic

Careienii au avut parte ieri, 23 octombrie 2022, de un spectacol deosebit dedicat Zilei Eliberării orașului și Zilei Armatei Române.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 și ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei au organizat un moment comemorativ în cinstea eroilor căzuți în luptele de eliberare de sub ocupația hortystă. Invitații speciali au fost frații Andrei Păunescu și Vanghele Gogu care au trecut Carpații dacă e să ne amintim de vorba cântecului istoric ,,Treceți batalioane române Carpații,,.

Alături de ei au evoluat Aida Negrea de la Scărișoara Nouă, Mara Țineghe, Cezar de la Marna, grupul de moațe din Marna Nouă și publicul. Un public bun cunoscător al cântecelor Cenaclului Flacăra, al pieselor de suflet ale românilor. Un public neobosit. Alese mulțumiri și prețuire celui care a susținut cele două asociații pentru ca să avem parte de acest eveniment de la Carei. Pentru că la Carei nu se implică niciodată Primăria pentru a marca Ziua Eliberării orașului.

Aida Negrea a dat tonul și ne-a adus aminte de Transilvania etern românească, de faptul că țara noastră este un colț de rai.A urmat Mara Țineghe cu poezia ,, Nu plânge Maică Românie,, și Cezar de la Marna Nouă, cu ,,Drum bun toba bate,,. Cu astfel de tineri viitorul este asigurat. Cezar i-a secondat pe Andrei Păunescu și Vanghele Gogu pe tot parcursul evoluției lor, fluturând neobosit un steguleț tricolor.


.

Publicul careian a fost la înălțime și i-a impresionat pe artiștii veniți de la București.

GALERIE FOTO

Participanții au plecat după 2 ore la casele lor nu înainte de a-l saluta  pe Andrei Păunescu care a promis că va reveni atunci când va fi solicitat.

La data de 25 octombrie 1944 s-a eliberat orașul Carei, ultima brazdă de pământ românesc, de sub ocupația hortystă.
,,N-am primit țara la vamă,

Suntem cu munții de-o samă,

Iancu nostru-n grai grăiește și vorbește românește!,,

Daniela Ciută

Lasati un comentariu