Activități de instruire anticorupție cu personalul nou încadrat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare

• publicat la: 8 noiembrie 2022
Activități de instruire anticorupție cu personalul nou încadrat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare

La data de 07.11.2022, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare, a organizat și desfășurat activități de instruire  anticorupție cu personalul nou încadrat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. La activitățile desfășurate au participat 56 de agenți de poliție care au intrat de curând în rândurile poliției sătmărene, absolvenți ai instituțiilor de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și prin încadrare din sursă externă.

În cadrul întâlnirilor, lucrătorii S.J.A. Satu Mare au prezentat aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A., competențele D.G.A., infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, consecinţele şi costurile corupţiei, moduri de sesizare ale faptelor de corupție, implicit Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806, precum și cazuri de corupţie instrumentate de către Direcția Generală Anticorupție în care au fost implicați lucrători din cadrul Poliției Române.

Reamintim faptul că, pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela  Call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, apel gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări din domeniul de competență al D.G.A. la adresa de e-mail satumare.dga@mail.mai.gov.ro, telefonic la 0261/705.370 sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, din municipiul Satu Mare, strada Bujorului, nr.26.

 

Lasati un comentariu