Ansamblu folcloric din Budapesta la Carei. Românii sunt discriminați de conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei

• publicat la: 25 noiembrie 2022
Ansamblu folcloric din Budapesta la Carei. Românii sunt discriminați de conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei

Centrul Cultural Carei, director Joszef Szucs, a primit aprobare și finanțare de la Primăria Carei pentru a a aduce Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat din Budapesta în preajma Zilei Naționale a României.

Joi, 24 noiembrie 2022, de la ora 18:00, Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat din Budapesta a prezentat spectacolul În piața Clujului, la Teatrul Municipal din Carei.

Niciun ansamblu românesc din București, Chișinău, Craiova, Iași sau Cluj Napoca nu primește finanțare pentru a evolua pe scena Teatrului Municipal Carei. Nici măcar de Ziua Națională. De soliști români renumiți nici nu se pune problema de a fi acceptați. Baronii locali se tem de cântecele patriotice românești, de ieșirea din amorțire a sentimentelor patriotice românești ale careienilor.

DISCRIMINARE este ceea ce promovează Centrul Cultural și Primăria Carei chiar și în preajma Zilei Naționale a României.

Românii nu au aceleași drepturi ca și minoritățile în Carei dar nici Prefectura Satu Mare, nici Guvernul României și nici parlamentarii sătmăreni nu au curaj să reacționeze și să reinstaureze egalitatea și respectul reciproc. Pentru unii e mai importantă o alianță politică care să le confere avantaje materiale generoase decât să acționeze în folosul poporului român și să elimine umilințele la care sunt supuși românii în țara lor.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu