Avem un nou ministru la Apărare. Profesor de limba engleză

• publicat la: 1 noiembrie 2022
Avem un nou ministru la Apărare. Profesor de limba engleză

Ceremonia de învestire a domnului Angel Tîlvăr în funcția de ministru al apărării naționale a avut loc marți, 1 noiembrie, la sediul MApN, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă.

În alocuțiunea sa, ministrul Angel Tîlvăr a evidențiat importanța misiunilor desfășurate de personalul militar și civil din Ministerul Apărării Naționale pentru asigurarea securității României și contribuția la securitatea spațiului euro-atlantic.

„Trăim momente dificile și de grele încercări pentru securitatea mondială, ca urmare a războiului ilegal și ilegitim din Ucraina. Faptul că la acest moment România este o țară sigură și stabilă se datorează atât militarilor și civililor din cadrul Armatei României, cât și apartenenței la NATO, Uniunea Europeană și Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii,” a declarat Angel Tîlvăr.

Ministrul apărării naționale a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilităților de apărare naționale, în special prin continuarea programelor de modernizare a armatei.

Nimic despre protejarea cimitirelor unde sunt înhumați ostașii români care au luptat pentru apărarea țării noastre. Nimic despre protejarea monumentelor ridicate în memoria celor care s-au jertfit pentru păstrarea integrității țării noastre  și a identității noastre naționale deși la ora actuală există un adevărat asalt asupra acestora.

Noul ministru al Apărării, Angel Tîlvar, are în comun cu milităria doar faptul că tatăl său a fost colonel, șeful Securității lui Ceaușescu din județul Vrancea.

Angel Tîlvăr este senator PSD și președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Parlamentar din 2004, deputat și senator, Angel Tîlvăr este de profesie profesor de limba engleză. În politică a fost promovat de organizația PSD Vrancea, condusă la vremea respectivă de Marian Oprișan.

Conform CV-ului său publicat pe pagina Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr a terminat Facultatea de limbi străine. Este de profesie profesor de engleză, dar și-a continuat studiile la Colegiul Naţional de Apărare – post universitar, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, dar și la Institutul Diplomatic Român.

 

Lasati un comentariu