Comemorare Vasile Lucaciu la Carei la ceas de Centenar

• publicat la: 22 noiembrie 2022
Comemorare Vasile Lucaciu la Carei la ceas de Centenar

În data de 28 noiembrie 2022, se împlinesc 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui patriot român, pr.dr.Vasile Lucaciu, declarat Erou al Națiunii Române în cursul acestui an.

Vasile Lucaciu este prezent în inima și rugăciunile fiecărui român din Transilvania și la 100 de ani de la moartea sa iar Doina  lui Lucaciu se cântă la fiecare manifestare românească.

La Carei, în data de 28 noiembrie 2022, de la ora 12,30, va avea loc o manifestare comemorativă la bustul lui Vasile Lucaciu din fața școlii care îi poartă numele. Asociațiile cultural patriotice, Direcția de Cultură, vor depune jerbe de flori , vor cânta Doina lui Lucaciu și vor evoca personalitatea căreia îi datorăm atât de mult în ce privește Marea Unire, granițele actuale precum și obținerea  de drepturi pentru români în țara lor.

Sunt așteptați să participe elevi, părinți, localnici, toți cei care nutresc sentimente pentru Vasile Lucaciu, pentru numeroasele sacrificii și activități desfășurate pentru poporul român.

Fiecare român poate sacrifica câteva minute pentru a rosti o rugăciune  în fața bustului lui Vasile Lucaciu la 100 de ani de la trecerea sa în nemurire.

 

Daniela Ciută

28 noiembrie 2022. Centenarul morții lui Vasile Lucaciu, Eroul Națiunii Române marcat la Carei, Lucăceni și Satu Mare

 

Lasati un comentariu