Despre Carei și granița de nord-vest se va face vorbire și la Târgu-Mureș

• publicat la: 21 noiembrie 2022
Despre  Carei și granița de nord-vest se va face vorbire și la Târgu-Mureș

Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE), în parteneriat cu Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Societatea Cultural – Patriotică „Avram Iancu” Târgu Mureș, va organiza la Târgu Mureș, pe 24 noiembrie a.c., lansarea cărții: „Situația actuală a frontierei de nord-vest a României la 100 de ani de la Tratatul de la Versailles – raport de cercetare”.

Vor luat cuvântul în cadrul evenimentului: reputatul avocat, prof.univ.dr. Ioan Sabău Pop, directorul CESPE, prof.univ.dr. Radu Baltasiu, cel care a condus cercetarea din 2020 al cărei rezultat a fost cartea de față, dar și tânăra echipă de cercetare.

Recristalizarea vechii frontiere etnocratice ungare prin complexul de superioritate al minorității dominante, stigmatizarea comunității românești și caracterul etnocratic al guvernării locale, vor fi doar câteva dintre subiectele abordate.

Sunt invitați pe cei interesați să participe toți cei interesați, începând cu orele 17:30, la Casa Memorială „Avram Iancu”, str. Avram Iancu, nr. 23, Târgu Mureș. Intrarea este liberă.

Volumul a fost lansat și la Carei la data de 3 septembrie 2022, în sala de conferințe de la castel.

Lansări de carte la Carei sub egida Academiei Române. Despre situația românilor de pe granița de nord-vest

Buletin de Carei

Lasati un comentariu