Ședință ATOP la Carei cu ușile închise deși membrii sunt plătiți din bani publici

• publicat la: 23 noiembrie 2022
Ședință ATOP la Carei cu ușile închise deși membrii sunt plătiți din bani publici

Protocoale pentru cei plătiți din banul public, consum exagerat de energie iar pentru popor se cere…economie. 

Sala festivă a Primăriei Carei a găzduit azi ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, la care au participat reprezentanții autorităților locale și ai Poliției din zona Careiului.

O ședință cu ușile  închise la care presa  nu a avut acces după ce la ultima întâlnire de  la Carei unii primari din zonă au atras atenția asupra rețelei de distribuție  de droguri din oraș.

Deci ca să nu se mai afle date din realitatea cotidiană s-a preferat o ședință cu ușile închise în care să se bifeze prezența participanților  pentru a-și putea încasa indemnizațiile generoase. Doar în cursul anului 2021, subprefectul  Altfatter Tamas a încasat 16.420 lei ca membru în comisia ATOP, potrivit Declarației sale de Avere.

Pe pagina Primăriei Carei apar subiectele care au voie să fie făcute publice. Nimic despre faptul că un profesor român nu poate preda nici măcar sport la  un liceu de stat din Carei, secția maghiară, dacă nu are promovat un test de limbă maghiară, cerință care nu se aplică profesorilor maghiari care predau la secția română dar nu stăpânesc la perfecție limba română, limba oficială din România deci și din Carei sau Satu Mare.

Ședința ATOP nu doar că a consumat sume generoase ca și indemnizații, plătite din bugetul județului Satu Mare dar a consumat și din bugetul local pentru grandomania primarului evazionist care vrea doar sub privirile lui Petoffi să aibă loc ședințele, în sala de peste 4 m înălțime când la câțiva pași distanță se află o sală de ședințe normală ca dimensiuni. Careienilor de rând li se sugerează mereu să facă economie dar primarul evazionist își bate joc de bugetul local pentru a-și satisface poftele penibile.

,,Subprefectul  Altfatter Tamas a prezentat o informare privind evaluarea pagubelor provocate de secetă în județul Satu Mare, inspectorul șef al ISU ”Someș” Satu Mare, lt. col. Sergiu Buzduga, a prezentat situația avizării/autorizării clădirilor de învățământ din județ( care? – n.r.) iar inspectorul școlar general adjunct IȘJ Satu Mare, Sejke Otilia, a prezentat starea sistemului de învățământ sătmărean( care este starea? – n.r.).  În cadrul discuțiilor, primarii comunelor din zona Careiului au semnalat probleme legate de numărul scăzut al copiilor și abandonul școlar ridicat, mai ales în rândul etniei rome,, se specifică sec în comunicatul emis de Primăria Carei.

ATOP este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie si functionează pe lângă Consiliul Județean Satu Mare. Pe pagina oficială a CJ Satu Mare nu sunt postate numele persoanelor care fac parte din comisia ATOP.

Deși ar trebui să fie publică, sedința ATOP de la Carei a avut loc cu ușile închise.

Cine sunt membri ai ATOP? Consilieri județeni din fiecare partid, câțiva funcționari și șefii instituțiilor de forță: Poliție, Jandarmerie și Pompieri. Toți plătiți din bani publici dar se tem tocmai de cei care contribuie la plata indemnizațiilor lor.

Ce aveți de ascuns, de ce anume vă temeți să nu se afle?

De punctele de distribuție droguri sau de discriminarea practicată în învățământ?

Buletin de Carei

A aflat și DIICOT de rețeaua de distribuție droguri de la Carei?

Lasati un comentariu