Alte 22 de tone de textile murdare și uzate aduse din Germania au fost oprite la Petea, frontiera Ungaria-România

• publicat la: 26 decembrie 2022
Alte 22 de tone de textile murdare și uzate aduse din Germania au fost oprite la Petea, frontiera Ungaria-România

Sute de mii de tone de deșeuri ar fi intrat în România doar în ultimele luni dacă nu mai era control la frontieră. O fi adevărat că minele închise au ajuns spații de depozitare deșeuri venite din țările ,,civilizate,,?

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu textile second hand. 

În data de 23 decembrie a.c., la ora 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile second hand, de la o societate comercială din Germania către o asociație din Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 21.995 kg –  nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Lasati un comentariu