Asociațiile Calea Neamului și Grai Străbun susțin elevii români din zonele unde se practică discriminarea etnică

• publicat la: 19 decembrie 2022
Asociațiile Calea Neamului și Grai Străbun susțin elevii români din zonele unde se practică discriminarea etnică

Bursele Români pentru Români merg mai departe de Sărbătoarea Nașterii Domnului! Avem 60 de copii români din Harghita, Covasna, Mureș, Satu-Mare care beneficiază de bursele în valoare de 500 lei, care se acordă de trei ori pe an. Fondurile se adună în contul Asociației Calea Neamului deschis exclusiv pentru burse și sprijinul dedicat copiilor (RO77BRDE080SV91101760800). Tinerii merită răsplata și ajutorul nostru pentru că și datorită lor învătământul în limba română este viu, având efectivul necesar de elevi pentru a funcționa (mai ales în Covasna și Harghita), pentru că sunt copii de ispravă, având rezultate bune la școală, merg la biserică și atunci când pot și doresc, participă la acțiunile noastre patriotice.

Asociația Calea Neamului a început împreună cu Grupul Grai Străbun acest program de burse pe 1 octombrie 2020, de Acoperământul Maicii Domnului. Ne adresăm elevilor din secțiile și unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare, cu rezultate bune la învățătură și cu o situație materială nu tocmai strălucită, în contextul în care de-a lungul timpului s-au desființat în aceste județe tot mai multe secții, clase, chiar școli întregi cu predare în limba națională. Scopul acestui demers este oprirea formării unui deșert etnic românesc în Arcul Intracarpatic, care se prefigurează a fi creat atât prin părăsirea de către români a acestui spațiu cât si prin deznaționalizarea lor, în principal prin pierderea limbii române.

Încurajăm astfel familiile românești, dar și pe cele mixte să-și înscrie copiii în clasele cu predare în limba română, să nu se mute cu domiciliul în alte județe, într-un cuvânt să rămână pe loc. Fiecare copil care se bucură de acesti bănuți și simte recunostința și dragostea noastră românească, contează.

Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională, mai ales dacă și învață bine, mai ales dacă dovedește că în pofida unei situații materiale grele, face cinste învățământului în limba română. Fiecare elev contează, căci atunci când nu se îndeplineste numărul necesar, clasele, secțiile sau scolile cu predare în limba națională se desființează. De aceea chiar contează enorm fiecare ”soldat” de pe acest front, de pe acest aliniament al rezistenței naționale. Fiecare bursă devine în acest context o medalie pusă în pieptul lor de românași, o medalie acordată în semn de prețuire de către noi toți.

Ungaria investește anual zeci de milioane de euro în învățământul cu predare în limba maghiară din întreaga Transilvanie și nu numai. Sunt sute, poate mii de familii mixte care preferă să-și dea copiii la scoala în limba maghiară, tocmai pentru aceste ajutoare pe care le primesc. Statul român nu face absolut nimic să compenseze acest lucru. Greul ne revine nouă, până când vom avea o clasă politică care își va da seama, că fără sprijin, românii din Covasna și Harghita nu vor putea rezista prea mult acolo.

Cine își imaginează că fără Centrul țării, România va supraviețui, se înșeală. Când se rupe țara din mijloc, se pulverizează totul, este o chestiune ce ține de siguranța națională, de o viziune a unei strategii naționale, destul de simplu de înțeles. Situația devine dramatică pe zi ce trece și în Mureș, unde UDMR a cucerit primării, inclusiv în Târgu-Mureș, în care românii sunt majoritari, nemaivorbind de Satu-Mare, de pe Graniță, unde UDMR controlează cam totul.

Bursele Români pentru Români sunt sustinute și prin partenerii noștri media, ActiveNews, redactor-șef, Victor Roncea , Cuvântul liber din Târgu-Mureș, prin doamna Mariana Cristescu și domnul Ioan Cismaș, Buletin de Carei, director, Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna, director Maria Crețu-Graur.

Ne facem datoria de români, datoria de a îmbrățișa fiecare copil ce va alcătui Generația de mâine. Suntem Români pentru Români, așa cum am pornit în 2014 și mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, scrie  Mihai Târnoveanu pe pagina sa.

Am ajuns ca în țara noastră, România, societatea civilă să se mobilizeze pentru a susține elevii români cu rezultate bune la învățătură, elevi ce locuiesc în zonele unde conducerile administrațiilor locale aparțin minorităților. Am ajuns ca Inspectoratele Școlare Județene să nu aprobe clase cu predare în limba română pentru toate specializările de la învățământul profesional în timp ce minoritățile beneficiază de acest drept.

RUȘINE guvernanților! Societatea civilă să facă bine și să se mobilizeze în număr cât mai mare pentru a elimina discriminările guvernului trădător de neam românesc.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu