Doar consilierii UDMR Carei au votat pentru mărirea cu 20% a taxelor la piața agroalimentară

• publicat la: 29 decembrie 2022
Doar consilierii UDMR Carei au votat pentru mărirea cu 20% a taxelor  la piața agroalimentară

Astăzi a a avut loc ședința extraordinară a CL Carei. Nu au fost degeaba semnalările redacției Buletin de Carei privind risipa de bani publici de la Primăria Carei așa că ședința de azi a avut loc în sala aferentă acestor întruniri și nu în uriașa Sală Festivă.

Primul proiect de pe Ordinea de zi a vizat majorarea taxelor  și chiriilor de la Piața Agroalimentară cu 20%. În sală a fost prezentă administratoarea Avram Melinda precum și comercianți nemulțumiți.

Pe lângă contestația legată de majorarea taxelor și chiriilor pe fondul neasigurării de condiții decente, doamna Ciarnău s-a plâns de faptul că nu se aprobă preluarea prin achiziție a clădirii unde își desfășoară activitatea de zeci de ani. Imobilul în care funcționează un aprozar necesită reparații consistente pentru că în anumite porțiuni de tavan există fisuri și plouă în interior. În aceste condiții se consideră total nejustificată mărirea chiriilor.

Primarul evazionist a considerat oportună mărirea cu 20% a taxelor și chiriilor. Liberalul Bontea a intervenit în favoarea menținerii actualelor taxe și chirii. Acesta a menționat și despre ,,gaura,, din conturile administrației pieței, un subiect despre care am semnalat constant dar pe care procurorii nu îl consideră oportun a fi cercetat, fiind vorba despre  o conducere exclusiv UDMR a orașului.

Supus la vot, proiectul a trecut datorită consilierilor majoritari UDMR. Liberalii au votat împotriva măririi taxelor  iar singurul consilier PSD prezent la ședință s-a abținut de la vot.


.

Piața agroalimentară a fost modernizată tot  în perioada administrației dictatoriale Kovacs-Keizer dar calitatea lucrărilor lasă de dorit.

După modernizare vin lucrări de canalizare la Piaţa Carei

Buletin de Carei

Lasati un comentariu