Peste 32 tone îmbrăcăminte uzată din Ungaria blocate la intrare în România pe la Petea

• publicat la: 10 decembrie 2022
Peste 32 tone îmbrăcăminte uzată din Ungaria blocate la intrare în România pe la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două autovehicule încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte uzată, întrucât șoferii nu au putut prezenta certificate de dezinsecție și curățare.

În data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi conducători auto, în vârstă de 35, respectiv 46 de ani, conducând două automarfare înmatriculate în România.

Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, 32.902 kg de îmbrăcăminte uzată (15.252 kg într-un autocamion și 17.650 kg în cel de-al doilea), de la o societate comercială din Ungaria, care erau destinate unor firme din județele Satu Mare și Bistrița Năsăud.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există certificatul de curățare și dezinsecție.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Lasati un comentariu