Poftiți la colindat! La Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2022

• publicat la: 5 decembrie 2022
Poftiți la colindat! La Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2022

Larg deschideți poarta sufletelor voastre și veniți să primiți colindul străbun!

Au mai rămas puține zile  până la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  “Aurel Coza” Carei. Anul acesta ne aflăm la cea de-a IX-a ediție.

Adresăm o invitație pe această cale  tuturor urătorilor, colindătorilor sau altor formaţii de amatori sau profesioniste, de a se înscrie la această manifestare tradițională şi de a ne bucura împreuna de apropierea Praznicului Naşterii Domnului.

Sunt invitați să participe toți cei care prețuiesc obiceiurile și tradițiile noastre multimilenare.

Se pot prezenta obiceiuri tradiționale de Crăciun, colinde specifice sau scenete.

Frumuseţea acestor obiceiuri merită să fie împărtăşită şi tinerelor generaţii pentru a se putea asigura păstrarea lor  cu sfinţenie.

Şi pentru că suntem în postul Crăciunului, supranumit Postul Bucuriei, ce  ne pregăteşte pentru cea mai luminoasă sărbătoare creştină, Naşterea Domnului, se cuvine să fim mai atenţi la nevoile, necazurile  celor din jurul nostru, să fim mai milostivi.

,,Dăruind vei dobândi”… Nu ai credință, nu ai lumină; dându-le altora, le vei avea și tu. Căutându-le pentru altul, le vei dobândi și pentru tine.

ASTRA Carei a apelat an de an în cadrul Festivalului de Datini la generozitatea participanţilor pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoi.

La cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Datini organizat de ASTRA Carei ne vom mobiliza pentru a asigura achiziționarea unui aragaz cu butelie pentru o pensionară cu venit de 250 de lei pe lună dar și pentru careienii care au avut de suferit de pe urma exploziei violente din data de 27 februarie 2022. Aceștia se află în situația de a avea în proprietate un apartament după care trebuie să plătească impozit dar care nu mai este…locuibil. Lucrările de refacere sunt foarte costisitoare  și deja pândesc la colțuri samsarii de apartamente pentru a le propune  un preț de nimic pe el în caz că nu vor putea suporta cheltuielile. Merită să ne mobilizăm pentru semenii noștri!

Pentru înscrieri, sunați la  0745 632 939 sau puteţi trimite un mesaj la adresa ctdaniela@yahoo.com sau buletindecarei@yahoo.com.

Vă așteptăm cu drag!

Lasati un comentariu