Poliția informează

• publicat la: 8 decembrie 2022
Poliția informează

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în executare de polițiștii sătmăreni

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Satu Mare pe numele unei femei, de 37 de ani, din Satu Mare.

Femeia a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Persoana în cauză a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare.

 

Bărbat reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune

La data de 6 decembrie a.c.,  polițiștii sătmăreni au fost sesizați de către o femeie, de 33 de an, din Satu Mare, lucrător comercial la o societate, cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orelor 19.00, un bărbat necunoscut, i-ar fi solicitat să îi schimbe suma de 1 000 de lei, în bancnote de 10 lei,  la scurt timp  cerându-i să îi restituie suma de 1 000 de lei, în bancnotele inițiale.

După ce a primit suma de bani de la bărbatul în cauză, femeia a constatat faptul că erau doar 700 lei, din total lipsind 300 de lei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana  în cauză, fiind vorba de un bărbat, de 46 de ani, din județul Galați.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Recomandăm cetățenilor să fie atenți la persoanele necunoscute care le solicită “ajutorul”, în sensul de a le fi schimbate bancnote. În spatele acestei solicitări s-ar putea ascunde intenția de înșelăciune.

Bărbați reținuți pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat

La data de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, cu sprijinul celor din cadrul Poliției municipiului Carei și în colaborare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, privind infracțiunile de furt calificat și tentativă la furt calificat, au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza județului Bihor.

În urma efectuării perchezițiilor, polițiștii au identificat diverse bunuri susceptibile a fi fost utilizate în comiterea infracțiunilor sau provenite din săvârșirea acestora, bunuri care au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, polițiștii au identificat persoanele care ar fi sustras bunurile respective din incinta a două imobile aflate pe raza localității Săcășeni, județul Satu Mare, fiind vorba despre doi bărbați de 30 și 48 de ani, ambii domiciliați în județul Bihor.

Bărbații au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și depuși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, urmând a fi prezentați în fața instanței de judecată, în vederea dispunerii măsurilor legale în cauză.

 

Doi bărbați, cercetați sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni la regimul rutier

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orelor 04.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au fost sesizați de către un bărbat de 46 de ani, domiciliat în comuna Crucișor, sat Iegheriște despre faptul că un autoturism ar fi intrat în coliziune cu gardul imobilului său.

Polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, identificând la fața locului doi bărbați, de 24, respectiv 48 de ani, ambii din satul Poiana Codrului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că niciunul dintre cei doi bărbați nu posedă permis de conducere de nicio categorie.

De asemenea, procedura de testare cu aparatul alcooltest a relevat faptul că ambii bărbați se aflau sub influența alcoolului, valorile indicate fiind de 0,50, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le prelevate mostre biologice în acest sens.

În cauză, cercetările continuă față de tânărul de 24 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și distrugere.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în data de 6 decembrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 100 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei.

Lasati un comentariu