,,Suntem pe hârtie 20 de mii dar nu locuim nici 17 mii în Carei,, afirmă primarul Kovacs. Imobiliare și scutiri de taxe

• publicat la: 22 decembrie 2022
,,Suntem pe hârtie 20 de mii dar nu locuim nici 17 mii în Carei,, afirmă primarul Kovacs. Imobiliare și scutiri de taxe

Primăria Carei ascunde sau se rușinează să facă publice proiectele imobiliare aprobate de consilierii municipali. Încă nu avem un PUZ care să aducă un plus de imagine orașului, se construiește anapoda în tot orașul și fiecare  își vopsește fațada apartamentului de bloc după cum dorește, rezultând de multe  ori un adevărat babilon de culori. Apar blocuri între casele de locuit după cum au interesul cei din grupul de favoriți ai cuplului Kovacs-Keizer. Un evazionist și un maistru-pensionar sunt  puși pe căpătuială.

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 22 decembrie 2022, s-au aprobat scutiri de taxe și impozite pentru clădirea Episcopiei romano-catolice de pe strada 1 decembrie 1918 nr.30 și pentru Castelul și Parcul Dendrologic aflate în administrarea Fundației pentru promovarea turismului.

Proiectul privind modificarea taxelor și chiriilor din piața agroalimentară a fost scos de pe Ordinea de Zi.

Pe pagina Primăriei Carei nu se face nicio referire  la proiectele pentru lotizări de terenuri pentru construire de locuințe rezidențiale. Poate pentru că unul dintre beneficiari are legături de cumetrie cu consilierul primarului care se rușinează să își facă publică Declarația de Avere dar nu se rușinează să încaseze salarii din banii careienilor.

Dacă la primele 6 proiecte de hotărâre s-a votat la foc automat în deplină liniște, la proiectul nr.7, primarul evazionist s-a simțit dator să intervină.

,,În Carei unde există grădini mari a început lotizarea terenurilor și se vor lotiza pe parcele mai mici unde se vor construi case de locuit…nu e ieftin să faci o casă în Carei…vor dispărea aceste grădini mari cu timpul și se vor construi locuințe…Nu e aglomerat orașul pentru că avem doar 1,8 locuitori pentru o casă..speranța creșterii populației e mică dar dacă se contruiesc case frumoase și multe poate că se vor stabiliza mai mulți în Carei. suntem pe hărtie 20 de mii dar nu locuim nici 17 mii în Carei. Se vor face investiții n viitor. La Carei se cumpără mai scump un apartament decât la Satu Mare…să fim fericiți că se cumpără case, apartamente, că sunt bani pentru asta,, a declarat  nonșalant primarul care nu a construit o casă în viața lui și care s-a mutat de 2 ani la Urziceni Pădure, un sat limitrof, unde stă tot în chirie cum stătea și în Carei din 2008 încoace.

Evident că toți consilierii prezenți au votat la unison că doar toți fac parte din aceeași coaliție politică ce reprezintă interesele lor  și nu pe ale comunității locale.

S-a votat și rețeaua unităților de învățământ cu personalitate juridică precum și alte două proiecte de rectificări, introduse chiar înaintea începerii ședinței CL. Potrivit celor declarate de consilierul PSD, Adrian Micovschi, Inspectoratul Școlar a aprobat solicitările depuse de directorii unităților de învățământ.

La finalul ședinței de azi, 22 decembrie 2022, primarul a reținut iar consilierii pentru discuții private. Apoi s-au deplasat în Sala Festivă pentru protocol. Econom din fire, când vine vorba de familia sa, primarul și-a chemat și soția la protocol dacă tot era mâncare berechet de la Cantina socială.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu