Țigări de contrabandă ascunse la Piața Carei în toaletă. Nimic despre deturnarea de fonduri

• publicat la: 16 decembrie 2022
Țigări de contrabandă ascunse la Piața Carei în toaletă. Nimic despre deturnarea de fonduri

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, în cooperare cu jandarmii careieni, o cantitate de țigări pe care un sătmărean a ascuns-o în toaleta publică din piața din Carei. Bărbatul a fost amendat cu 20.000 de lei, iar țigările au fost confiscate.

Joi, 15 decembrie a.c, în jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, împreună cu lucrători din cadrul Jandarmeriei Carei, aflați în piața din municipiul Carei au identificat un sătmărean în vârstă de 57 de ani care deținea produse din tutun fără documente. Concret, bărbatul avea, în bagajele personale pe care le depozitase în toaleta publică din incinta pieței, 372 pachete de țigări de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free.

Sătmăreanul nu a putut justifica marfa pe care o deținea – în valoare de 4.352 de lei – motiv pentru care întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de polițiștii de frontieră.

Mai mult, colegii noștri au aplicat persoanei o sancțiune contravențională în cuantum de 20.000 de lei.

Piața din subordinea Primăriei Carei iese din nou în evidență. E drept că deturnarea de fonduri nu se dorește a fi cercetată, poate  pentru a  nu se descoperi unde( sau la cine)  au ajuns sumele palmate. Nu doar că nu se dorește cercetarea infracțiunii de deturnare de fonduri dar se mai și fabrică dosar penal pentru cei care au semnalat deturnarea. Clasarea lui din lipsă de probe denotă atât (in)competența procurorilor ci și intențiile lor.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu