Zeci de tone de cârpe și deșeuri sunt întoarse de la intrarea în România de polițiștii de frontieră vigilenți. Presa din Austria fabulează

• publicat la: 20 decembrie 2022
Zeci de tone de cârpe și deșeuri sunt întoarse de la intrarea în România de polițiștii de frontieră vigilenți. Presa din Austria fabulează

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în mobilier, haine, electronice și saltele uzate, întrucât șoferul nu a putut prezenta documentele legale.

Vineri, 16 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 54 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 8.900 kg de produse second-hand (mobilier, haine uzate și electronice), de la o asociație din Austria pentru o altă asociație din județul Satu Mare.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 09.00, în același punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni – unul român, în vârstă de 43 de ani, și unul olandez, în vârstă de 74 de ani, conducând fiecare câte un automarfar înmatriculat în România, respectiv în Olanda.

Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, 2.240 kg de saltele second-hand și 300 kg îmbrăcăminte uzată), care erau destinate unor firme din județele Botoșani și Satu Mare.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Presa din Austria, consideră că interzicerea intrării în România de deșeuri din țara lor este consecința scandalului legat de spațiul Schengen. Presa din Austria nu spune nimic despre pădurile din România tăiate pentru a asigura materie primă fabricilor austriece și nici despre nivelul ridicat al amenzilor pentru deșeuri aruncate în spații nepermise. România  nu are nevoie de cârpele austriecilor și nici de deșurile lor de orice fel. De fapt, România nu este groapa de gunoi a nimănui și fiecare țară să facă bine să își gestioneze problema deșeurilor în mod civilizat dacă tot se pretind că ar fi …civilizați.

Austria este invitată să respecte România mai ales că fără miile de români ce îngrijesc vârstnicii din țara lor ar rămâne o țară fără bunici.

Lasati un comentariu